Våre artikler

Gresk salat – enkelt og godt

Les vår guide til klassisk gresk salat, sommerens beste tilbehør! Server til grillet kjøtt eller fisk, med gresk tzatziki er dette en smak av Middelhavet.


3 sommersalater du vil elske i varmen

I takt med at solstrålene varmer sterkere, øker også lysten på frisk, svalende mat. Les videre for våre 3 favorittsalater om sommeren, perfekte for late dager i solen!


Sommermat på under 20 minutter - 3 retter du lager i en fei

Nå er sommeren endelig her, og det frister kanskje mer å være ute enn å stå på kjøkkenet? Vi viser deg tre sommerlige retter det tar mindre enn 20 minutter å forberede.


Katarina Flatlands favoritter

I en travel småbarnshverdag har den folkekjære programlederen funnet løsningen på tidsklemma - matkasse fra Godtlevert. Les videre om hvordan matkasse gjør hverdagen enklere for Katarina og familien!


Fem meksikanske favoritter

Med sine fortryllende smakskombinasjoner, friske ingredienser og krydrede aromaer er det ikke så rart at mexicansk mat er en favoritt blant matelskere over hele verden. Bli med og utforsk fem meksikanske favoritter!


Fem retter fra Italia - autentisk, smakfullt og rustikt

Italia, et land som har mer å by på enn solfylte strender og historiske byer. Det er også en verden av fantastisk mat, levende smaker, og en matkultur som feirer livets gleder. La oss ta en smakfull reise gjennom Italia med fem retter som ikke bare fyller magen, men også hjertet.


Råtass

Hver gang du mottar en matkasse fra Godtlevert, donerer vi 10 kroner av betalingssummen automatisk til det idrettslaget du selv vil støtte. Bli med å støtte breddeidretten!


Fem favoritter fra Thailand

Nå har vi satt Thailand på menyen i Godtlevert! Bli med oss til smilets land, og utforsk det thailandske kjøkken – så skal du se smilene dukker opp rundt middagsbordet også.


Jul på menyen

Nå er det endelig advent, så vi har satt fem retter med julens smaker på menyen. Les mer i denne artikkelen.


Hvordan oppbevare epler - les våre tips

Lær hvordan man best oppbevarer epler hjemme. Enten det er på kjøkkenbenken, i kjøleskapet eller ved hjelp av frysing; finn ut hvordan du får eplene dine til å vare lengst mulig.


Korea på menyen - trendy tradisjon

Koreansk mat er en av de heteste mattrendene akkurat nå, og vi i Godtlevert vet hvorfor. Det koreanske kjøkken byr på alt vi elsker med asiatisk mat!


Koreansk kimchi - frisk og fermentert

Prøv deg på din egen kimchi! Med vår oppskrift er det ikke spesielt vanskelig - nå kan du også nyte Koreas nasjonalrett, og serve den til kjøtt, fisk eller kylling!


Indias rustikke smaker

Varmende curryer, luftig ris og nystekt naanbrød. Chai, tandoori og tikka masala. Grunnene er mange til hvorfor vi elsker indisk mat, derfor har vi fem indiske retter på menyen!


Nikolines favoritter

Influenser og firebarnsmor Nikoline Anundsen får hverdagen til å gå opp med Godtlevert. Nå kan du bestille hennes favoritter rett hjem til kjøkkenbenken!


Magiske monstermuffins

Kos deg på kjøkkenet med barna, og lag magiske monstermuffins! Perfekt til halloween, eller bare en dag du vil lage noe ekstra gøy.


Fem raske familiefavoritter

Kjenner du også på tidsklemma? Vi har samlet fem raske familiefavoritter, for å hjelpe deg med å få hverdagen til å gå opp!


Kan man fryse ost? - Godtlevert

Lurer du på om det er mulig å fryse ost? Få nyttige tips og råd om hvordan du kan fryse og bevare osten på best mulig måte på Godtlevert.


Fem gode sommersalater

Drømmer du om en god salat i sommervarmen? Her er våre tips til fem friske, mettende og raske sommersalater du kan lage når gradene kryper oppover.


Våre beste matsvinntips!

Vil du kaste mindre mat? Lære deg å bruke opp tørt brød, få tips til hva du lager av brune bananer, eller frisker opp slappe grønnsaker? Her får du tipsene og oppskriftene som hjelper deg å bidra til å redusere matsvinn.


Syltet spiralagurk med smak av Japan

Sjekk ut denne morsomme agurken! Spiralagurk er morsom liten rett som er fin å servere som snacks eller tilbehør til kjøtt eller kylling – og morsom å lage sammen med barna. Her får du oppskriften.


Rask kveldsmat

Sulten på kvelden? Da er våre tips til rask kveldsmat tingen. Sunn og god kveldsmat er en flott avslutning på dagen. Få tipsene her.


Lag din egen bowl

Lag en fargerik og sunn bowl med quinoa og beter, eller en næringsrik frokostbowl med masse topping. Her får du oppskriftene.


Nå har vi meksikanske uker

Meksikansk mat består av så mye mer enn den klassiske fredagstacoen. Her får du tips og inspirasjon til gode meksikanske retter, sauser og desserter.


5 tips til deg med kresne barn

Synes du det er vanskelig å få barna til å smake ny mat, eller har du barn som er kresne i matveien? Her får du noen tips som kan hjelpe deg.


Løjromspizza

Løjromspizza er en god og enkel liten rett der du får det beste fra Norge og Italia i skjønn forening.


Majones med tre spennende smaker

Majones kan jo brukes til alt, og setter ofte prikken over i:en på middagen. Her får du tre tips som kan løfte majonesopplevelsen til nye høyder, med smaker fra Japan, Mexico og Korea.


Syltet med en twist

Prøv å sylte grønnsaker med spennende krydder og smaker. Her får du oppskriften på syltet kålrot med karri, soyasyltet agurk og syltet gulrot med spennende smaker fra Midtøsten.


Middagstips helg

I helgen skal vi kose oss, og her finner du noen skikkelig gode middagstips til helgen! La deg inspirere av både nye og kjente smaker, og nyt helgekosen!


Middag for én

Skal du spise middag alene og er på utkikk etter inspirasjon til middag for én person? Her finner du både gode tips og deilige oppskrifter du kan prøve deg på.


Middagstips barn

Med gode middager som barn liker blir det ekstra hyggelig rundt middagsbordet. La deg inspirere av disse enkle og raske middagstipsene til barn!


Vegetar middag

På jakt etter en oppskrift til kveldens vegetar-middag? Vegetarmat er både trendy og smakfullt. La deg inspirere av våre vegetaroppskrifter!


Rask og enkel middag

Smakfull, enkel og rask middag på under 20 minutter? Ja, takk. La deg inspirere av disse lette oppskriftene når du har dårlig tid i hverdagen!


Sunn middag

Å lage en sunn middag som også smaker deilig er verken vanskelig eller krevende. La deg inspirere av våre middagstips, og få en litt sunnere hverdag.


Middagstips

Lurer du på hva du skal ha til middag? La deg inspirere og se våre middagstips til hverdag, helgemat, vegetarretter og laktose- og glutenfri middag.


Souvlaki på grillen

Souvlaki er skikkelig sommermat og perfekt å lage på grillen. Her får du oppskriften på souvlaki.


Greske vinbladsdolmer

Du har kanskje smakt vinbladsdolmer hvis du har vært på ferie i Hellas. Her får du oppskrift på denne greske feriefavoritten, som er morsom å lage sammen med hele familien.


Matkasse for single

Selv om man bor alene, går det helt fint å bestille matkasse på døren. La kokkene velge menyen for deg, eller bestill selv det du liker aller best.


Hva er en fleksitarianer?

Hvis du er ukjent med begrepet fleksitarianer, er du ikke alene. Les mer om fleksitarianer her, og hvordan matkasse fra Godtlevert kan hjelpe deg å spise mindre kjøtt.


Slik fungerer matkassen

Godtlevert er matkassen med Norges største utvalg av middager. Les om hvordan matkassen vår fungerer og hvordan du kan skreddersy din matkasse slik at du får akkurat de middagene du ønsker deg.


5 raske og gode familieretter

Har du lyst på middagstips som bestilles uke etter uke? Det går i gyroskjøtt, pastasløyfer med svinestrimler, pasta carbonara, kjøttkaker og indrefilet av svin.


5 barnevennlige favoritter

Vi har gjort det enkelt for deg, og plukket ut våre beste barnemenyer. Alle rettene er enten ferdiglaget, eller klare på 1-2-3.


Lag mat med hele familien

Heidi Bengtson, kokk hos Godtlevert, gir råd til hvordan du kan få barna med på å lage, og spise, sunn hverdagsmat.


Smak av verden

Hos Godtlevert finner du hver uke middager med smak fra alle verdens hjørner.


Matpakketips

Det skal ikke så mye til for å lage en ekstra fristende matpakke. Her får du våre beste matpakketips


Hvordan koke rødbeter?

Å koke rødbeter er veldig enkelt, og de ferdigkokte betene kan du for eksempel bruke til å lage dine egne syltede rødbeter. Se hvordan du går frem her.


Hvordan koke blomkål?

Kokt blomkål er en smakfull grønnsak som kan brukes som tilbehør, i blomkålsuppe, i blomkålpuré og mye annet godt. Se fremgangsmåte for å koke blomkål her.


Hvordan koke poteter?

Hvordan koke poteter varierer med hva slags type potet du tilbereder. Skal du koke mandelpotet, søtpotet eller nypoteter? Se hvordan du går frem her.


Lag chips av potetskrellet

Poteten er en av de råvarene vi oftest har på middagsbordet. Dermed får vi naturlig nok en del rester. Det er mye man kan lage av potetrestene for å redusere matsvinnet. Her får du oppskrift på chips laget av potetskrellet.


Kokosmakroner

Kokosmakroner er for mange favoritten blant julekakene. Her får du vår oppskrift på kokosmakroner.