Bulgur- og fikensalat med lettsyltet rødløk, mynte og fetadressing
Vegetar

Bulgur- og fikensalat

med lettsyltet rødløk, mynte og fetadressing
Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Bulgur
125 g
(Hvete)
Spinat
50 g
Paprikakrydder
½–1 pakke
Olivenolje
1 ss
Fiken
1 stk
Sitron
½ stk
Mynte
1 bunt
Agurk
1 stk
Rødløk
1 stk
Sukker
1 ss
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
519 kcal
Fett:
27 g
Karbohydrater:
50 g
Protein:
20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

La det være igjen ½ dl av kokevannet i bulguren før oljen, spinaten og krydderet vendes inn, for at det enklere kan blandes sammen.

Tilbered bulguren som anvist på pakken. Skyll spinaten. Hell vannet av den ferdigkokte bulguren, og vend inn 1 ss olivenolje, spinaten og ønsket mengde av paprikakrydderet (se tips).
Skyll fikenen, sitronen, mynten og agurken, og skrell rødløken. Finriv skallet (kun det gule) fra sitronen på et rivjern, og ha det i en skål. Kutt fikenen i båter, agurken i skiver og plukk myntebladene fra stilkene. Kutt løken i tynne skiver og ha dem i en bolle. Press saften fra sitronen i bollen med løken, og vend inn 1 ss sukker. Vend inn agurken, fikenene og mynten med løken rett før servering. 
Ha fetaosten i skålen med sitronskallet, og mos det sammen med en gaffel. Vend inn ingefærblandingen, og smak til med salt og pepper.
Fordel bulguren på et stort fat eller på tallerkener. Topp med salaten og fetadressingen. 
God middag!