Tikka masala pizza
med blomkål, koriander og lettsyltet rødløkNy oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olje
- sukker
Blomkål
½–1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
180 g
Tikka masala-paste
½–1 glass
Lett urtedressing
½ pakke
Pizzabunner
2 stk
Pizzasaus
1 pakke
Garam masala
1 pakke
Rødløk
½ stk
Koriander
½ bunt
Lett urtedressing
½ pakke
Mangochutney
½ glass
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
1 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 855 kcal
- Fett:
- 24 g
- Karbohydrater:
- 119 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bytt plass på stekebrettene underveis i steketiden hvis du steker flere pizzaer samtidig. På den måten får alle pizzaene både over- og undervarme, og dermed et jevnere resultat.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Del blomkålen i små buketter og skjær kyllingen i små biter. Bland kyllingen og blomkålen sammen med tikka masala-pasten og halvparten av urtedressingen i en skål. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen og kyllingen i 2–3 minutter, til kyllingen er halvstekt. Rør pizzasausen sammen med garam masalakrydderet.
Legg pizzabunnene utover et stekebrett med bakepapir. Fordel tomatsausen jevnt utover pizzabunnene, og topp med kyllingen og blomkålen. Stek pizzaene midt i ovnen i 6–7 minutter, til de er gylne.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Vend løkskivene sammen med 1 ss sukker og 2 ss eddik i en skål. La løken marinere frem til pizzaen er ferdig, og vend inn korianderen. Ringle resten av urtedressingen over de ferdigstekte pizzaene, og topp med løksalaten og små klikker av mangochutneyen.
God middag!