Glutenfri
Ovnsbakt ørret
med kokte poteter, smørstekt blomkål og eple- og gressløkdressingNy oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Småpoteter
300 g
Norsk eple
1 stk
Gressløk
1 bunt
Lettrømme
150 g
Sitron
½ stk
Ørretfilet
250 g
Blomkål
½–1 stk
Smør
1 ss
Sitron
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 585 kcal
- Fett:
- 32 g
- Karbohydrater:
- 41 g
- Protein:
- 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt finrevet sitronskall (kun det gule) i dressingen for ekstra god smak. Bare husk å skylle sitronen godt først.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll og kutt eplet i små terninger. Skyll og finhakk gressløken. Ha lettrømmen i en serveringsskål, vend inn epleterningene og gressløken, og smak til med salt, pepper og litt saft fra sitronen.
Legg fisken i en smurt ildfast form med skinnsiden ned, og krydre den med salt og pepper. Stek fisken midt i ovnen i 8–10 minutter. Dra skinnet forsiktig av den ferdigbakte fisken.
Kutt blomkålen i buketter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek blomkålen i 5–6 minutter, til den har fått litt farge. Smak til med salt og pepper.
Kutt resten av sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
God middag!