Laktosefri
Glutenfri
Lettsaltet torsk og eggesmør
med kokte poteter og råkostsalatNy oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
- vann
Småpoteter
300 g
Egg
2 stk
Smør
50 g
Lettsaltet torskefilet
300 g
Vann
1 l
Grønt eple
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sitron
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 538 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 39 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok gulrøttene i lettsaltet vann i 2–3 minutter hvis dere heller foretrekker det.
Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte.
Kok eggene i 8–10 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, skrell og kutt dem i biter. Smelt 50 g smør i en kjele. Vend inn eggene før servering, og krydre med litt salt og pepper.
Kok opp omtrent 1 liter vann i en kjele. Skyll fisken i kaldt vann. Skru av platen, og ha fisken i kjelen. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, eller til den flaker seg lett. Løft fisken forsiktig ut av vannet, og la den renne av seg på litt kjøkkenpapir.
Skyll eller skrell eplet. Skrell gulrøttene, og grovriv dem og eplet på et rivjern. Ha det hele i en bolle, og smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
God middag!
