Lettsaltet torsk med kokte poteter, råkostsalat og eggesmør
Laktosefri
Glutenfri

Lettsaltet torsk og eggesmør

med kokte poteter og råkostsalat
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Småpoteter
300 g
Egg
2 stk
(Egg)
Smør
50 g
(Melk)
Lettsaltet torskefilet
300 g
(Fisk)
Vann
1 l
Grønt eple
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sitron
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
538 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
39 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok gulrøttene i lettsaltet vann i 2–3 minutter hvis dere heller foretrekker det.

 Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. 
 Kok eggene i 8–10 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, skrell og kutt dem i biter. Smelt 50 g smør i en kjele. Vend inn eggene før servering, og krydre med litt salt og pepper.
Kok opp omtrent 1 liter vann i en kjele. Skyll fisken i kaldt vann. Skru av platen, og ha fisken i kjelen. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, eller til den flaker seg lett. Løft fisken forsiktig ut av vannet, og la den renne av seg på litt kjøkkenpapir.
Skyll eller skrell eplet. Skrell gulrøttene, og grovriv dem og eplet på et rivjern. Ha det hele i en bolle, og smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
God middag!