Laktosefri
Glutenfri
Lettsaltet torskefilet
med ovnsbakte rødbete- og potetbåter, sellerirotpuré og brunet løk- og ingefærsmørNy oppskrift
Under 45 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Rødbeter
2 stk
Poteter
350 g
Lettsaltet torskefilet
300 g
Vann
2 l
Sellerirot
300 g
Gul løk
½ stk
Ingefær
1 bit
Smør
3 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 478 kcal
- Fett:
- 15 g
- Karbohydrater:
- 52 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk hansker når du skreller og kutter rødbetene, de gir fra seg mye farge. Vend inn litt smør i selleripuréen.
Varm opp stekeovnen til 210 grader, og kok opp omtrent 2 liter vann i en kjele til fisken.
Skrell rødbetene og skyll potetene, og kutt dem i båter. Fordel rødbetene og potetene på hver sin side av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbete- og potetbåtene i ovnen i omtrent 30 minutter.
Skrell og kutt sellerien i små terninger. Kok selleriterningene i omtrent 15 minutter. Sil vannet av sellerien, men spar på litt av kokevannet. Kjør sellerien glatt med en stavmikser, mens du sper med litt av kokevannet til ønsket konsistens. Smak til med salt.
Ha fiskestykkene i kjelen fra punkt 1. Skru ned til lav varme, og la fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, eller til den begynner lett å flake seg. Vannet skal helst ikke koke, men være rett under kokepunktet.
Skrell løken og ingefæren. Finhakk løken, og kutt ønsket mengde av ingefæren i tynne strimler. Varm opp en kjele med 3 ss smør til middels høy varme, og stek løken i smøret i 3–4 minutter, eller til smøret er nøttebrunt. Tilsett ingefæren mot slutten av steketiden.
Finriv litt fersk ingefær oppå fisken ved servering.
God middag!
