Ovnsbakt torsk med bacon og blomkål

Ovnsbakt torsk med bacon og blomkål

4.24 (527)
Under 30 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
      Liste
      Liste
      Bilder
      Allergeninformasjon

      Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

      Slik gjør du

      Tips fra kokken:

      Ta av bladene på blomkålen. Del blomkålen i to og deretter i små buketter. Ha blomkålen i en kjele med varmt vann. Vær forsiktig når du gjør det så det ikke spruter. Kok blomkålbukettene i 1–2 minutter. Få hjelp av en voksen til å sile av vannet. Nå skal blomkålen stekes sammen med baconet.

      Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
      Sett over poteter til koking og kok dem møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til blomkål.
      Kutt blomkålen i små buketter. Kok blomkålbukettene i 1–2 minutter og sil av vannet.
      Varm opp en stekepanne med olje og stek baconet i 3–4 minutter. Ha blomkålbukettene i pannen og stek videre til baconet er sprøtt og blomkålen er mør. Kutt vårløk i tynne skiver. Smak til med salt og pepper, og dryss over vårløk rett før servering.
      Skyll torsken i kaldt vann og tørk den forsiktig med papir. Legg den i en ildfast form. Fordel smøret over fisken og krydre med salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek fisken i omtrent 8–10 minutter. Den er ferdig når den så vidt flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Klem over sitronsaft.
      Varm forsiktig opp hvitvinssausen under omrøring.
      Server ovnsbakt torsk med blomkål, poteter og hvitvinssaus.
      Ha på 2–3 ss soyasaus i stedet for salt når du baker fisken. Kombinasjonen av soya og smør gir en god og rund smak til fisken.
      Skulle du ha noe igjen etter denne middagen, kan du bruke restene som garnityr til en fiskesuppe.
      God middag!