Kremet fennikelsuppe med lysing og dill

Kremet fennikelsuppe med lysing og dill

Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvinseddik
  • fiskebuljongterning
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Fennikel
1 stk
Purreløk
1 stk
Smør
2 ss
Eplesider-/hvitvinseddik
0,5 dl
Fiskebuljongterning
1 stk
Vann
6–7 dl
Kremfløte
3 dl
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Dill
1 pakke
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Smør
1 ss
Bagetter
½–1 pakke
Sitron i båter
½ stk
Krutonger
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Del purren i to og skyll bort alt av jord og stein. For en vri på smaken kan du gjerne svisse korianderfrø, karripulver eller lignende sammen med grønnsakene. Bruk det friske grønne skuddet på fennikelen på samme måte som dill. Ristede gresskarkjerner eller hasselnøtter vil gi et godt krunsj til suppen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Når stekeovnen er varm, stek bagettene i 9 minutter. Ta eventuelt litt smør til temperering.
Skyll grønnsakene godt (se tips). Del det hvite fra purren i skiver. Kutt den grønne delen av purren i tynne skiver, den skal du steke sammen med fisken. Del fennikel i to, kutt bort i stilken og del den i små terninger.
Stek grønnsakene blanke i kjele med litt smør. Ha på eddik, fiskebuljong, vann og kok opp. La grønnsakene småkoke i 15– 20 minutter til de er møre. Tilsett fløte og kjør suppen sammen med stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Skyll fisken, tørk av med papir og del den i terninger. Krydre med salt og pepper. Stek fisken og purreskivene i 2–3 minutter på medium+ varme i en stekepanne med olje. Avslutt med en klatt smør som du øser over fisken.
Server fennikelsuppe med stekt lysing, hakket dill, sitron i båter, stekte bagetter, krutonger og smør.
God middag!