Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Maisenna
- melk
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- terning kjøtt-/grønnsaksbuljong
- vann
Mandelpoteter
500 g
Melk
1–2 dl
Smør
2 ss
Salt
Svinenakke i skiver
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Blomkål
½–1 stk
Vann
4 dl
Terning kjøtt-/grønnsaksbuljong
1 stk
Soyasaus
3 ss
Appelsin
½–1 stk
Maisenna
1–2 ss
Foxy Lady-sennep
½–1 beger
Kruspersille
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha knuste hvitløksfedd, urter og litt smør i stekepannen når du steker kjøttet. Det vil gi god smak og en større dybde i smaksbildet. Denne gryten kan du gjerne lage dagen før den skal spises, den smaker nemlig enda bedre dag to.
Skrell potetene og ha dem i en kjele med kaldt, usaltet vann. Kok opp, skru ned varmen og la potetene trekke til de er møre. Det tar omtrent 15–20 minutter.
Tørk av svinekjøttet og del det i fingertykke terninger. Del også løk i terninger. Kutt gulrot i staver og blomkål i buketter.
Stek kjøttet på medium pluss varme i en stekepanne med olje. Krydre det med salt og pepper (se tips). Stek løken blank i olje i en kjele. Ha kjøttet over i kjelen sammen med gulrotstavene og blomkålbukettene.
Tilsett vann, buljongterning, soyasaus og appelsinsaft i stekepannen og kok opp. Ha dette over i kjelen. Dekk til med lokk og la høstgryta småkoke i 10 minutter. Rør underveis. Jevn gryta ved å piske inn maisenna rørt ut i litt vann. La gryta småkoke i 5 minutter til. Smak til med salt, pepper, appelsinsaft og sennep.
Sil av vannet på potetene og la dem dampe litt av seg. Mos dem med en stamper eller visp. Rør inn melk og smør til du får ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Server høstgryte med hakket persille over og potetstappe ved siden av.
God middag!