Medisterkaker med kålrotstappe, brokkoli og fløtesaus

Medisterkaker med kålrotstappe, brokkoli og fløtesaus

Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Kålrot
500 g
Bakepotet
1 stk
Melk
2 dl
Rødkål
1 pakke
Poteter
400 g
Brokkoli
½ stk
Fløtesaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Medisterkaker
360 g
(Soya, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha i flere poteter eller en søtpotet i kålrotstappen for en mildere mos!

Skrell kålroten og bakepoteten. Kutt kålroten og bakepoteten i like store biter, ha bitene i en mellomstor kjele, og dekk dem med vann. Kok kålrot- og potetbitene i ca. 15 minutter, eller til de er helt gjennomkokte. Ha posen med rødkålen i vannet når det er ca. 10 minutter igjen av koketiden.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar 20–25 minutter.
Kutt brokkolien i buketter, og kok den i vannet med potetene de siste ca. 2 minuttene av potetenes koketid. 
Ha fløtesausen i en liten kjele, og gi den et lite oppkok under omrøring.
Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek medisterkakene i 3–4 minutter på hver siden, til de er gjennomvarme. 
Hell vannet av kålroten, poteten og rødkålen, og ta ut posen med rødkålen. Mos kålroten og poteten sammen med 2 ss smør. Ha i ca. 2 dl melk, litt og litt, mens du rører, til stappen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering. 
Hell rødkålen over i en serveringsskål.
Server medisterkaker med kålrotstappe, rødkål, brokkoli og fløtesaus. 
God middag!