Medisterkaker med potetmos og grønnsaker
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Smør
- solsikke-/rapsolje
Potetmos
400 g
Gulrot
2 stk
Rosenkål
½–1 pakke
Brokkoli
½ stk
Smør
2 ss
Medisterkaker
420 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Brun saus
1 pakke
Rørte tyttebær
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet, så sklir det ikke så lett. Kutt av den nederste delen på rosenkålen og ta bort de ytterste bladene om de er litt stygge. Om rosenkålene er store kan du dele dem i to. Rosenkålen skal kokes sammen med gulrøttene i 4 minutter. Tar du tiden?
Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med potetmos i vannet og la den koke i omtrent 15 minutter. Kok opp en kjele med vann til grønnsakene, ha gjerne litt salt i vannet da dette gir en rundere smak til rosenkålen.
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver, ta av de ytterste bladene på rosenkålen og del dem i to gjennom stilkfestet. Kutt halve brokkolien i buketter, skrell stilken og kutt den i staver. Kok gulrøttene i 6–8 minutter, tilsett rosenkål og brokkoli når det er 5 minutter igjen av koketiden. Hell av vannet og ha på smør.
Varm opp en stekepanne med olje og stek medisterkakene til de er gjennomvarme. Eventuelt kan du varme dem i ovnen i 10–12 minutter ved 180 grader varmluft.
Ha sausen i en kjele og kok opp under omrøring.
Løft posen med potetmos opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetmosen forsiktig over i et serveringsfat.
Server medisterkaker med potetmos, gulrøtter, brokkoli, rosenkål, brun saus og tyttebær.
Snakk om maten, hva er dette? Hvor kommer den fra? Hva lukter den? Hvilken farge er det? Dette skaper nysgjerrighet og interesse.
«Rosenkål» Rosenkålen kommer opprinnelig fra Belgia, der har den blitt dyrket siden midten av 1700-tallet. Rosenkålen vokser oppover langs en stokk. Det kan vokse hele 60-70 stykker på en stokk, det ser ganske kult ut! Her til lands ser vi ofte rosenkålen på bordet rundt juletider, selv om den norske sesongen starter allerede i august. Rosenkålen er ganske bitter og kanskje ikke så lett å like, men gi den en sjanse! Trikset er å ikke koke den for lenge, jo lenger den koker, jo bitrere smaker den. Rosenkålen inneholder også mange gode byggeklosser som kroppen din trenger.
God middag!