Sesambakt kyllingbryst med risnudler og sweet chilisaus med hoisin
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Gluten·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Egg
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
Sesamfrø
1 pakke
Egg
1 stk
Litt salt
Paprikakrydder
½ pakke
Kyllingfilet
350 g
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Hoisinsaus
1 beger
Sweet chili-saus
1 beger
Kinakål og grønne bønner
250 g
Salt
Risnudler
½–1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Litt salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten kan lages som en wok. Kutt kylling og grønnsaker i strimler. Stek kyllingen i 3–4 minutter og legg den over på en tallerken. Stek deretter grønnsakene, vend inn saus og kok opp. Tilsett kyllingen og smak til. God middag!
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft og kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av nudler.
Tørk av kyllingfiletene og del dem i to på midten slik at du får to flate fileter av hver filet.
Ha sesamfrø i en dyp tallerken og visp sammen egg i en annen. Krydre kyllingen med salt og paprikakrydder. Dypp kyllingen i egget og vend den deretter i sesamfrø. Fordel kyllingen på et stekebrett med bakepapir. Sett brettet midt i stekeovnen og stek kyllingen i 12–16 minutter. Kyllingen kan også brunes av i en stekepanne først. Da trenger den mindre tid i ovnen.
Kutt rødløk og gulrot i strimler.
Stek grønnsakene i en stekepanne med litt olje til de faller litt sammen, men fortsatt har sprøhet. Tilsett hoisinsaus og sweet chilisaus, og kok opp. Smak til med salt og pepper. Tilsett eventuelt litt vann om du ønsker mer saus.
Kok nudlene etter anvisning på pakken og hell av vannet i et dørslag. Bland nudlene inn i grønnsakene eller server dem ved siden av.
Del den stekte kyllingen i fine skiver og legg skivene over grønnsakene.
Server sesambakt kylling med grønnsaker, woksaus og nudler.
God middag!