Pad thai med risnudler og bønnespirer

Pad thai med risnudler og bønnespirer

Ny oppskrift
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Peanøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Risnudler
100 g
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Pak choy
1 stk
Gulrøtter
200 g
Lime
½ stk
Egg
2 stk
(Egg)
Sataysaus
1 glass
(Peanøtter)
Chiliflak
1 pakke
Bønnespirer
1 pakke
Vann
1 dl
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
808 kcal
Fett:
22 g
Karbohydrater:
128 g
Protein:
25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Klipp gjerne nudlene i mindre lengder når de er ferdig kokt, slik at det blir lettere å blande alt sammen.

Kok nudler som anvist på pakken. Sil av vannet, og avkjøl nudlene i kaldt vann (se tips). 
Skrell og finhakk rødløk og hvitløk. Vask og strimle pak choy. Skrell og kutt gulrøtter i to på langs, og deretter i tynne skiver på skrått. Del lime i båter. Knekk eggene i en skål, og visp dem sammen med en gaffel. Finhakk koriander. 
Ha olje i en middels varm stekepanne, og stek rødløken til den blir blank. Tilsett deretter hvitløk, pak choy, gulrøtter, 1 dl vann og ønsket mengde sataysaus. Stek det sammen i 4–5 minutter. Smak til med ønsket mengde chiliflakes, limesaft, soyasaus, salt og pepper. Vend inn egg, risnudler og bønnespirer, og stek det videre i 2–3 minutter.  
Server pad thai med risnudler, bønnespirer, lime og koriander. 
God middag!