Lammekebab i pita med syltet rødkål og agurk med curry- og mangodressing

Lammekebab i pita med syltet rødkål og agurk med curry- og mangodressing

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug

Basisvarer:
  • Egg
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • olje
  • salt
  • sukker
  • vann
Vann
2 dl
Sukker
½ dl
Salt
1 ts
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
1 dl
Rødkål
300 g
Ingefær
½–1 bit
Rødløk
½ stk
Kjøttdeig av storfe og lam
300 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Egg
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Pitabrød
4 stk
(Hvete, Rug)
Curry- og mangodressing
1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
824 kcal
Fett:
38 g
Karbohydrater:
81 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk den eddiken du har. Om du ikke har eddik, kan du bruke sitronsaft. Det kan være lurt å lage en liten prøvekake, som du steker og smaker på før du steker opp resten. Smak deg frem med krydderet og eventuelt salt.

Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft.
Kok opp 2 dl vann, ½ dl sukker, 1 ts salt og 1 dl eddik (se tips). Kutt rødkålen i tynne strimler, og legg skivene i syltelaken. Ta kjelen av varmen, og la kålen trekke i omtrent 10 minutter før du har den over i en salatbolle.
Skrell og finhakk ingefæren og rødløken. Bland sammen lammekjøttdeig, ingefær, rødløk, egg og tyrkisk krydder. Del kjøttdeigen opp i 4 deler. Rull delene til pølser, og trykk dem litt flate.
Ha olje i en middels varm stekepanne, og stek kebabene i 3–4 minutter på hver side.
Kutt tomaten i skiver, og agurken i tynne strimler. Legg grønnsakene på en tallerken.
Fukt pitabrødene lett, og stek dem på en rist midt i ovnen i 3–5 minutter.
Server lammekebab i pitabrød med syltet rødkål, tomat og agurk med curry- og mangodressing.
God middag!