Lettsaltet torsk med råkostsalat og eggesmør
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Dill
½–1 bunt
Egg
2 stk
Smør
50 g
Lettsaltet torskefilet
375 g
Gulrøtter
300 g
Grønt eple
1 stk
Sitron
½–1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 456 kcal
- Fett:
- 1 g
- Karbohydrater:
- 70 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok gulrøttene i lettsaltet vann i omtrent 6 minutter, om du heller foretrekker det.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, til de er gjennomkokte.
Skyll, tørk og finhakk dillen. Kok eggene i 8–10 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, skrell og kutt dem i terninger. Smelt 50 gram smør i en kjele, og tilsett eggene og dillen rett før servering. Smak til med grovkvernet pepper.
Skyll og tørk fisken lett. Kok opp 1½ liter vann i en kjele. Legg fisken i det varme vannet, og la den trekke under lokk i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Ta fisken ut av kjelen, og la den renne av seg. Ta gjerne av skinnet før servering.
Skrell gulrøttene, og riv dem og eplet på den grove siden av et rivjern. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
God middag!