Medisterkaker med poteter, rosenkål, rødkål og brun saus
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- vann
Medisterkaker
400 g
Julepølse
300 g
Brun saus
1 pakke
Rødkål
1 pakke
Olje
Småpoteter
600 g
Rosenkål
1 pakke
Vann
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn et finhakket eple i rødkålen for ekstra frisk smak!
Kok potetene i ca. 15 minutter, eller til de er møre. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til rosenkål i punkt 4.
Kok opp ca. 1 liter vann i en kjele, og varm rødkålen og den brune sausen (med emballasjen på) i vannet i ca. 10 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Lag små snitt i overflaten på julepølsene, og stek julepølsene og medisterkakene i 4-5 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Damp rosenkålen i kjelen sammen med potetene, under lokk, de siste ca. 3 minuttene av potetenes koketid.
Ha rødkålen og den brune sausen i hver sin beholder for servering.
God middag!