Medisterkaker med poteter, rosenkål, rødkål og brun saus

Medisterkaker med poteter, rosenkål, rødkål og brun saus

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • vann
Medisterkaker
400 g
Julepølse
300 g
Brun saus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Rødkål
1 pakke
Olje
Småpoteter
600 g
Rosenkål
1 pakke
Vann
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn et finhakket eple i rødkålen for ekstra frisk smak!

Kok potetene i ca. 15 minutter, eller til de er møre. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til rosenkål i punkt 4.
Kok opp ca. 1 liter vann i en kjele, og varm rødkålen og den brune sausen (med emballasjen på) i vannet i ca. 10 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Lag små snitt i overflaten på julepølsene, og stek julepølsene og medisterkakene i 4-5 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Damp rosenkålen i kjelen sammen med potetene, under lokk, de siste ca. 3 minuttene av potetenes koketid.
Ha rødkålen og den brune sausen i hver sin beholder for servering.
God middag!