Torsk med kremet spinatsaus, småpoteter og ristet grønnkål

Torsk med kremet spinatsaus, småpoteter og ristet grønnkål

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Delikatessepoteter
300 g
Smør
1 ss
Olje
1 ss
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
(Sennep)
Tomat
1 stk
Strimlet grønnkål
100 g
Rødløk
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Spinat
100 g
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
266 kcal
Fett:
14 g
Karbohydrater:
30 g
Protein:
5 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag grønnkålchips i stedet! Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnkålen i 5–10 minutter, til den er gyllen. Åpne døren, og vend om på grønnkålchipsen underveis i steketiden.

Varm opp stekeovn til 200 grader varmluft. 
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og la dem dampe seg tørre i kjelen i omtrent 1 minutt. Ha 1 ss olje og 1 ss smør i kjelen, og stek potetene i 2–3 minutter, til de er gylne. Krydre med salt og pepper. 
Skrell rødløken, og kutt rødløken og tomaten i tynne skiver. Fordel grønnkålen og rødløken i en stor, ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 4–5 minutter.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre fiskestykkene med kryddermiksen og litt salt. Ta formen med grønnkålen og rødløken ut av ovnen, og legg fisken på toppen av grønnsakene. Fordel tomatskivene på toppen av fiskestykkene, og fordel litt olivenolje på toppen. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter, til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
Skyll og tørk spinaten. Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til middels varme, og tilsett litt smør. Stek sjalottløken i omtrent 2 minutter, til den er gyllen. Ha i spinaten, og stek den i 2–3 minutter, til den har falt litt sammen. Vend inn crème fraîchen og ½ dl vann, og kok opp. Kjør sausen til en jevn saus med stavmikser, og smak til med salt og pepper.
God middag!