Pasta linguini med kjøttsaus

Pasta linguini med kjøttsaus

4.04 (91)
Under 25 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje eller smør
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • sukker
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Linguine
200-250 g
(Gluten)
Salt
Extra virgin olivenolje eller smør
1 ss
Kjøttdeig
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Gulrot
100-200 g
Sellerirot
100-150 g
(Selleri)
Rød paprika
½ stk
Passata
1 flaske
Oksebuljong
½ pakke
Vann
1 dl
Salt
Sukker
Oregano
½ pakke
Brokkoli
1 stk
Gran Biraghi
1 pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Finn frem en gulrotskreller og et rivjern. Skrell gulrøttene og riv dem på den grove siden av rivjernet, pass fingrene så du ikke skraper deg. Ha gulrøttene i kjelen med kjøttdeig.

Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta.
Hakk løk og hvitløk. Kutt gulrot og selleri i terninger. Om du vil korte ned koketiden kan du rive grønnsakene på et rivjern.
Varm opp en vid kjele med olje. Brun kjøttdeigen, tilsett løk og hvitløk og la det surre til løken er blank. Ha i resten av grønnsakene.
Hell passata i kjelen. Skyll flasken med 1 dl vann og ha det i kjelen. Tilsett buljongen, kok opp og la sausen småkoke i 15–20 minutter. Smak til med salt, pepper, sukker og urter.
Kutt brokkoli i buketter, skrell stilken og kutt den i biter. Tilpass mengden pasta til din familie. Ha pastaen i det kokende vannet. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–10 minutter. Kok brokkolien sammen med pastaen de 4–5 siste minuttene. Hell vannet av pastaen og brokkolien og vend inn litt olivenolje eller smør.
Server linguini med kjøttsaus, brokkoli og revet gran biraghi.
Tilpass konsistensen på sauser og supper i forhold til barnets alder og hva de liker. Noe barn er ikke så glad i klumper, da kan du kjøre sauser og supper med stavmikser til en jevn konsistens. Etterhvert kan du bevare noen hele biter for å utfordre dem litt.
God middag!