Søtpotetcurry med kikerter, koriander og jasminris

Søtpotetcurry med kikerter, koriander og jasminris

Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Når en rød currygryte med søtpoteter og kokosmelk møter frisk lime og koriander, blir det en uslåelig kombinasjon av smaker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Rug

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Søtpotet
1 stk
Rød currypaste
1 pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kikerter
1 pakke
Lime
1 stk
Hvetemel
½ ss
Jasminris
150 g
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Rødt eple
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Koriander
½ bunt
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
755 kcal
Fett:
20 g
Karbohydrater:
121 g
Protein:
24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist gjerne litt kokosflak eller cashewnøtter i en tørr stekepanne, og dryss det over gryten ved servering.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell løken og søtpoteten, og rens paprikaen. Finhakk løken, og kutt paprikaen og søtpoteten i mindre biter. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll eplet, og kutt det i små terninger. Skyll limen, og riv limeskallet (kun det grønne) på den fine siden av et rivjern. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, til de er gylne. Legg sesamfrøene over på en tallerken. 
 Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, paprikaen og søtpoteten i omtrent 2–3 minutter, til løken er gyllen. Tilsett 1–2 ss av currypasten og ½ ss hvetemel, og stek videre, under omrøring, i omtrent 1 minutt. Rør inn kokosmelken og grønnsaksbuljongen, kok opp, og la det hele småkoke i omtrent 15 minutter, eller til søtpotetbitene er gjennomkokte. Rør litt vann inn i gryten hvis den blir for tykk. Tilsett kikertene mot slutten av koketiden, og smak til med salt, pepper, det revne limeskallet, saft fra limen, og eventuelt mer av currypasten.
Stek multibrødene som anvist på pakken.
Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Topp gryten med sesamfrøene, epleterningene og korianderen, og server risen og multibrødene ved siden av. 
God middag!