Roede
Koreansk vegetar-bibimbap med sprøstekt tofu, fullkornsris og ingefærkimchi
Ny oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser
Sprøstekt tofu med smaksrik hjemmelaget ingefærkimchi er en sunn, god og inspirerende vegetarrett med inspirasjon fra Korea.
Sprøstekt tofu med smaksrik hjemmelaget ingefærkimchi er en sunn, god og inspirerende vegetarrett med inspirasjon fra Korea.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- sukker
Villrisblanding
125 g
Ingefær
½ bit
Kinesisk hvitløk
½ stk
Delt kinakål
200 g
Srirachasaus
⅓ pakke
Lime
½–1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Soyasaus
1–2 ss
Polkabete
1 stk
Koriander
1 bunt
Salt
¼ ts
Sukker
1 ts
Egg
2 stk
Olje
1 ss
Aromasopp
100 g
Tofu
1 pakke
Teriyakisaus
1 pakke
Olje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 674 kcal
- Fett:
- 22 g
- Karbohydrater:
- 81 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kimchi er fermenterte grønnsaker, ofte med kinakål som hovedingrediens. Denne oppskriften er en rask variant. Hvis du ikke vil lage kimchi, kan du steke kinakålen raskt sammen med finhakket hvitløk. Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne for å få fram de gode smakene.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell ingefæren med en skje, og finriv den på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken. Kutt kinakålen i strimler. Bland sammen ingefæren, hvitløken og kinakålen i en skål. Vend inn ønsket mengde av srirachasausen, saften fra limen, sesamfrøene og 1–2 ss soyasaus. Rør om et par ganger før servering.
Skrell og kutt polkabeten i skiver, og så i tynne strimler. Skyll korianderen, rist av vannet og finhakk den. Bland sammen polkabeten, ¼ ts salt og 1 ts sukker i en skål. Strø over korianderen ved servering.
Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire. Klem så mye vann ut av tofuen som mulig, og kutt den i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Krydre med salt og pepper, og legg soppen på et fat. Stek tofuterningene i 4–5 minutter, til de er gylne. Bland inn soppen og teriyakisausen. Hold tofuen og soppen varm frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek speilegg av eggene, i 4–6 minutter, og krydre med litt salt og pepper.
Ris: 100 g Grønnsaker: 180 g Tofu: 50 g Egg: 1 stk Teriyakisaus: 1 ts Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-app eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!