Pannestekt lyr med stekt løk, gulrøtter og kremet fiskesaus med sitron og vårløk
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Lyr er en anvendelig og smakfull fisk. Servert med stekt løk og kremet fiskesaus er dette en god, norsk tradisjonsrett, og en velkjent klassiker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Smør
1 ss
Gul løk
1 stk
Smør
1 ss
Lyrfilet
375 g
Hvetemel
2 ss
Smør
1 ss
Kremet fiskesaus med sitron
1 pakke
Vårløk
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 583 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 52 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Klem litt saft fra sitronen over retten før servering.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrotstavene med potetene de siste 6–7 minuttene av potetenes koketid. Hell av vannet, og vend inn 1 ss smør, salt og pepper. Legg et lokk over kjelen.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek løken under lokk i 3–5 minutter, og vend om 3–4 ganger underveis. Smak til med salt og pepper. Ha løken over på en tallerken.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre fisken med salt og pepper. Ha 2 ss hvetemel i en dyp tallerken, og vend fiskestykkene i melet.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i 1 ss smør og litt olje. Legg den panerte fisken i stekepannen, skru ned til middels varme og stek fisken i omtrent 6–8 minutter på begge sider, til den er gyllen. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Ha løken tilbake i pannen med fisken.
Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Varm sausen forsiktig opp i en kjele sammen med vårløken.
God middag!