Indiske kjøttboller med erteris og raita
4.04 (333)
Under 25 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Egg
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Basmatiris
1 pakke
Vann
Smør
1 ss
Erter
1 pakke
Kjøttdeig
1 pakke
Egg
1 stk
Salt
½ ts
Garam masala-krydder
½–1 pakke
Blomkålbuketter
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1-2 ss
Smør
1 ss
Salt
Raita
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du en mer autentisk ris? Brun hakket løk i en kjele med olje. Tilsett 1 lauberblad, ¼ ts malt kardemomme, 1 ts spisskummen og 1 hel kanelstang. Tilsett deretter risen og kok som anvist på pakken.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Kok ris etter anvisning på pakken (se tips). Tilsett ertene når det er 2–3 minutter igjen av koketiden, og vend inn smør før servering.
Bland sammen kjøttdeig, egg, salt og ønsket mengde garam masalakrydder. Form deigen til små boller og legg dem med litt mellomrom på et stekebrett med bakepapir. Stek kjøttbollene i ovnen i 8–10 minutter, til de er gjennomstekt. Kjøttbollene kan også stekes i stekepanne med litt olje om du heller foretrekker det.
Kutt blomkålen i små buketter. Varm opp en stekepanne med olje og stek blomkålen på middels varme til den er gyllen og mør. Tilsett smør og smak til med salt og pepper.
Server indiske kjøttboller med erteris, stekt blomkål og raita.
God middag!