Hjemmelagde kjøttboller med kokte grønnsaker, potetmos, brun saus og rørte tyttebær

Hjemmelagde kjøttboller med kokte grønnsaker, potetmos, brun saus og rørte tyttebær

Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Egg
    • hvetemel
    • melk
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    Mandelpoteter
    400 g
    Karbonadedeig
    300 g
    Kjøttkakekrydder
    1 pakke
    Oksebuljong
    1/2 pakke
    Gulrot
    300 g
    Erter
    1 pakke
    Rørte tyttebær
    1 pakke
    Salt
    Pepper
    Smør
    Olje
    Egg
    1 stk
    Hvetemel
    Melk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt hvitløk, annet krydder eller urter i kjøttbollene for ekstra smak!

    Skrell potetene, og kok dem på middels varme i ca. 20 minutter, eller til de er møre.
    Bland sammen karbonadedeigen, kjøttkakekrydderet og 1 egg i en bolle, til en deig. Form deigen til små kjøttboller, og ha dem over på en tallerken.
    Smelt 1 ss smør i en kjele, og stek til det er nøttebrunt. Rør inn 1 ss hvetemel, og fortsett å røre til blandingen igjen har en nøttebrun farge. Ha i oksebuljongen. Spe på med 2 dl vann og kok opp. La sausen småkoke til resten av retten er ferdig. Smak til med salt og pepper.
    Sett 1 liter vann på kok.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek kjøttbollene i 4-5 minutter, eller til de er gjennomstekte. Snu kjøttbollene regelmessig, slik at de får en jevn stekeskorpe.
    Skrell gulrøttene, og kutt dem i staver. Kok gulrøttene i vannet fra punkt 4 i 2-3 minutter. Ha i ertene det siste minuttet av koketiden.
    Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med ca. 1 dl melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
    Server med de rørte tyttebærene.
    588 kcal. Protein: 43 g. Karbohydrater: 52 g. Fett: 21 g. *Hvorav mettet fett: 7 g.
    God middag!