Hjemmelagde kjøttboller med kokte grønnsaker, potetmos, brun saus og rørte tyttebær
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Egg
- hvetemel
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
400 g
Karbonadedeig
300 g
Kjøttkakekrydder
1 pakke
Oksebuljong
1/2 pakke
Gulrot
300 g
Erter
1 pakke
Rørte tyttebær
1 pakke
Salt
Pepper
Smør
Olje
Egg
1 stk
Hvetemel
Melk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt hvitløk, annet krydder eller urter i kjøttbollene for ekstra smak!
Skrell potetene, og kok dem på middels varme i ca. 20 minutter, eller til de er møre.
Bland sammen karbonadedeigen, kjøttkakekrydderet og 1 egg i en bolle, til en deig. Form deigen til små kjøttboller, og ha dem over på en tallerken.
Smelt 1 ss smør i en kjele, og stek til det er nøttebrunt. Rør inn 1 ss hvetemel, og fortsett å røre til blandingen igjen har en nøttebrun farge. Ha i oksebuljongen. Spe på med 2 dl vann og kok opp. La sausen småkoke til resten av retten er ferdig. Smak til med salt og pepper.
Sett 1 liter vann på kok.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek kjøttbollene i 4-5 minutter, eller til de er gjennomstekte. Snu kjøttbollene regelmessig, slik at de får en jevn stekeskorpe.
Skrell gulrøttene, og kutt dem i staver. Kok gulrøttene i vannet fra punkt 4 i 2-3 minutter. Ha i ertene det siste minuttet av koketiden.
Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 1 ss smør. Spe på med ca. 1 dl melk, litt og litt, under omrøring, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering.
Server med de rørte tyttebærene.
588 kcal. Protein: 43 g. Karbohydrater: 52 g. Fett: 21 g. *Hvorav mettet fett: 7 g.
God middag!