Kjøttboller med ovnsbakte poteter og sjysaus
4.23 (77)
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Solsikke-/rapsolje
Kinesisk hvitløk
½ stk
Salt
Brokkoli
½ stk
Kjøttboller
1 pakke
Stuet kål
1 pakke
Sjysaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du et par skiver brunost, bland dem inn i sjysausen.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Sett over en stor kjele med vann til koking av stuet kål og saus.
Vask potetene og kutt dem i båter. Kutt brokkoli i buketter og skrell og del stilken i biter. Finhakk hvitløk. Ha potetbåtene i en ildfast form sammen med olje, hvitløk, salt og pepper. Bland alt godt sammen. Sett formen i ovnen og la den stå i 25–30 minutter. Når det har gått 15 minutter, bland inn brokkoli og kjøttboller. Vend om på alt underveis for å få en jevnere steking.
Ha posene med stuet kål og saus i det kokende vannet og la dem ligge i omtrent 15 minutter.
Server kjøttboller med ovnsbakte poteter, stuet kål og sjysaus.
God middag!