Thaigryte med karrikrydret korianderris

Thaigryte med karrikrydret korianderris

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Litt salt
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Fullkornsris
    125 g
    Vann
    Litt salt
    Koriander
    ½ bunt
    Karri
    ½ pakke
    Rødløk
    1 stk
    Gulrot
    2 stk
    Grønn paprika
    1 stk
    minimais
    1 pakke
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Currypaste
    ½ glass
    Kokosmelk
    1 pakke
    Vann
    2 dl
    Mager svinekam i skiver
    350 g
    Salt
    Lime i båter
    ½ stk
    Koriander
    ½ bunt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Currypasten har litt sting, så smak deg fram til en passende styrke. Syntes du sausen er bitter, kan en liten klype sukker balansere ut dette. Smak deg fram.

    Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av eventuell av overflødig væske.
    Skjær rødløk, gulrot og paprika i strimler. Skyll minimais.
    Stek grønnsakene blank i en vid kjele med litt olje. Tilsett curry paste og stek videre i 1 minutt. Hell over kokosmelk og vann, og kok opp. La grønnsakene og saus småkoke under lokk, mens du går videre med kjøttet.
    Del kjøttet i strimler. Stek kjøttet raskt i en stekepanne med litt olje på sterk varme. Tilsett kjøttet i gryten, og la den småkoke i minst 5 minutter. Smak til gryten med currypaste, salt og pepper (se tips).
    Skyll koriander, rist av vannet og grovhakk den. Bland halvparten inn i risen. Resten strør du over gryten ved servering. Bland også inn karrikrydder.
    Server thaigryte med krydret korianderris, lime og hakket koriander.
    God middag!