Thaigryte med karrikrydret korianderris
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Fullkornsris
125 g
Vann
Litt salt
Koriander
½ bunt
Karri
½ pakke
Rødløk
1 stk
Gulrot
2 stk
Grønn paprika
1 stk
minimais
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Currypaste
½ glass
Kokosmelk
1 pakke
Vann
2 dl
Mager svinekam i skiver
350 g
Salt
Lime i båter
½ stk
Koriander
½ bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Currypasten har litt sting, så smak deg fram til en passende styrke. Syntes du sausen er bitter, kan en liten klype sukker balansere ut dette. Smak deg fram.
Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av eventuell av overflødig væske.
Skjær rødløk, gulrot og paprika i strimler. Skyll minimais.
Stek grønnsakene blank i en vid kjele med litt olje. Tilsett curry paste og stek videre i 1 minutt. Hell over kokosmelk og vann, og kok opp. La grønnsakene og saus småkoke under lokk, mens du går videre med kjøttet.
Del kjøttet i strimler. Stek kjøttet raskt i en stekepanne med litt olje på sterk varme. Tilsett kjøttet i gryten, og la den småkoke i minst 5 minutter. Smak til gryten med currypaste, salt og pepper (se tips).
Skyll koriander, rist av vannet og grovhakk den. Bland halvparten inn i risen. Resten strør du over gryten ved servering. Bland også inn karrikrydder.
Server thaigryte med krydret korianderris, lime og hakket koriander.
God middag!