Hoisinglasert kyllinglår i steamed buns med kål-, reddik- og appelsinsalat
20-30
Laktosefri

Hoisinglasert kyllinglår i steamed buns med kål-, reddik- og appelsinsalat

Steamed buns er dampede hvetebrød, og det er lite som slår den populære asiatiske street-fooden når den fylles med saftig kylling, hoisin og sprø grønnsaker.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Hoisinglasert kyllinglår

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½ pakke
lime
Lime
½ stk
Vann
1 ss
Soyasaus (Soya)
2 ss

Kål-, reddik- og appelsinsalat

rødløk
Rødløk
½ stk
delt kinakål
Delt kinakål
200 g
reddiker
Reddiker
1 bunt
appelsin
Appelsin
1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
½ stk

Steamed buns

steamed buns
Steamed buns (Soya, Hvete)
1 pakke
Vann
3–4 dl

Tilbehør

hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½ pakke
peanøtter
Peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½–1 pakke
koriander
Koriander
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 806 kcal
  • Fett 27 g
  • Karbohydrater 95 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Behold gjerne fettet på kyllinglårene for bedre smak.

  1. Hoisinglasert kyllinglår: Del kyllingen i mindre biter (se tips), og krydre den med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Tilsett halve pakken med hoisinsausen, saften fra halve limen, 1 ss vann og 2 ss soyasaus i stekepannen mot slutten av steketiden. Øs sausen over kyllingen, og la den trekke i 3–4 minutter på lav varme, til den er gjennomstekt. 
  2. Kål-, reddik- og appelsinsalat: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og kutt kålen og reddikene i tynne skiver. Skrell appelsinen, og kutt halvparten i fileter. Skvis saften fra resten av appelsinen i en bolle. Skyll og finhakk korianderen. Bland kålen, rødløken, reddikene, appelsifiletene og halvparten av korianderen i bollen med appelsinsaften. Smak til med litt av saften fra limen, salt og pepper. 
  3. Steambuns: Kok opp 3–4 dl vann i en kjele, og legg i en sil som er dekket med litt bakepapir. Vannet skal ikke nå opp til silen. Legg bunsene i silen, og damp dem under lokk i omtrent 5 minutter. Gjør dette i flere omganger, eller legg litt bakepapir mellom lagene, og fyll silen helt opp. 
  4. Tilbehør: Fyll bunsene med kyllingen og salaten. Server resten av hoisinsausen til retten, og topp med peanøttene og resten av korianderen.