Kyllingkjøttboller med grønnsaksris og hvitløksdressing
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Solsikke-/rapsolje
Jasminris
1 pakke
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Squash
½–1 stk
Rød paprika
½–1 stk
Karri
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
3 ss
Gulrot
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Kyllingkjøttboller
1 pakke
Hvitløksdressing
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet, så sklir det ikke så lett. Skrell gulrøttene og skjær av endene. Del gulrøttene i to på langs (få gjerne litt hjelp til det) og kutt dem i terninger.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Skjær gulrot, squash og paprika i terninger. Finhakk hvitløk. Varm opp en stekepanne med olje til høy varme, og stek grønnsakene i 3–4 minutter. Ha i karri det siste minuttet av steketiden.
Vend grønnsakene inn i risen når den er ferdigkokt. La kjelen stå på lav varme frem til servering.
Ha litt ny olje i stekepannen og varm den opp til middels varme. Stek kyllingkjøttbollene i 5–6 minutter, til de er gylne og gjennomvarme.
Server kyllingkjøttboller med grønnsaksris og hvitløksdressing.
God middag!
