Glutenfri
Røkt svinekam
med pannestekt blomkål, spinat og paprikasausNy oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Kombinasjonen av røkt svinekjøtt, friske grønnsaker og en fyldig paprikasaus er skikkelig hverdagsluksus.
Kombinasjonen av røkt svinekjøtt, friske grønnsaker og en fyldig paprikasaus er skikkelig hverdagsluksus.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
Røkt svinekam uten ben
150 g
Blomkålbuketter
150 g
Spinat
50 g
Hvitløksfedd
½ stk
Smør
1 ss
Paprikasaus
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 740 kcal
- Fett:
- 39 g
- Karbohydrater:
- 55 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek potetene med litt hvitløk og friske urter. Det gjør dem enda bedre.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Ta kjøttet ut av pannen, og la det hvile i omtrent 5 minutter før servering.
Kutt blomkålen i mindre buketter, og skyll spinaten. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels varme, og ha i litt ny olje og 1 ss smør. Stek blomkålen i 5–6 minutter, til den er gyllen og mør. Tilsett hvitløken og spinaten mot slutten av steketiden, og la det surre i et par minutter, til spinaten har falt litt sammen. Smak til med salt og pepper.
Varm opp sausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
God middag!