Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- fisk,
- hvete,
- soya,
- selleri
Basisvarer
- soyasaus
- vann
- sukker
- hvetemel
- egg
- salt
- pepper
- olje
Bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Nuoc cham-dressing
Rød chili
½ stk
Hvitløksfedd
½ stk
Lime
½ stk
Soyasaus (Soya)
2 ss
Vann
2 ss
Sukker
1 ss
Thailandsk myntesalat
Sjalottløk
1 stk
Selleristang (Selleri)
1 stk
Tomater
1 stk
Mynte
1 bunt
Sprøstekt laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Panering
35 g
Hvetemel (Hvete)
½ dl
Egg (Egg)
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 700 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 69 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken.
- Nuoc cham-dressing: Skyll chilien, og skrell hvitløken. Kutt chilien og hvitløken i mindre biter. Ha chilien, hvitløken, saften fra limen, 2 ss soyasaus, 2 ss vann og 1 ss sukker i en bolle. Miks det hele til en dressing med en stavmikser.
- Thailandsk myntesalat: Skrell sjalottløken. Skyll selleristangen og tomaten. Kutt tomaten i båter, løken i tynne skiver, og sellerien i omtrent 5 cm lange strimler. Ha grønnsakene i en bolle, og vend inn halvparten av dressingen fra punkt 2.
- Sprøstekt laksefilet: Del hvert fiskestykke i tre deler, og krydre med salt og pepper. Ha ½ dl hvetemel og paneringen i hver sin dype tallerken. Knekk 1 egg i en tredje dyp tallerken, og pisk det med en gaffel. Vend fiskebitene først i hvetemelet, så i egget, og til slutt i paneringen.
- Sprøstekt laksefilet, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskestykkene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de er sprø utenpå og gjennomstekte inni.
- Thailandsk myntesalat, fortsettelse: Skyll mynten, og plukk bladene fra stilkene. Vend myntebladene inn i salaten rett før servering.
- Nyt måltidet!