Sprøstekt laksefilet med bulgur og thailandsk myntesalat
20-30
Laktosefri

Sprøstekt laksefilet med bulgur og thailandsk myntesalat

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya,
  • selleri

Basisvarer

  • soyasaus
  • vann
  • sukker
  • hvetemel
  • egg
  • salt
  • pepper
  • olje

Bulgur

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g

Nuoc cham-dressing

rød chili
Rød chili
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
lime
Lime
½ stk
Soyasaus (Soya)
2 ss
Vann
2 ss
Sukker
1 ss

Thailandsk myntesalat

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
selleristang
Selleristang (Selleri)
1 stk
tomater
Tomater
1 stk
mynte
Mynte
1 bunt

Sprøstekt laksefilet

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
panering
Panering
35 g
Hvetemel (Hvete)
½ dl
Egg (Egg)
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 700 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 69 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken. 
  2. Nuoc cham-dressing: Skyll chilien, og skrell hvitløken. Kutt chilien og hvitløken i mindre biter. Ha chilien, hvitløken, saften fra limen, 2 ss soyasaus, 2 ss vann og 1 ss sukker i en bolle. Miks det hele til en dressing med en stavmikser.
  3. Thailandsk myntesalat: Skrell sjalottløken. Skyll selleristangen og tomaten. Kutt tomaten i båter, løken i tynne skiver, og sellerien i omtrent 5 cm lange strimler. Ha grønnsakene i en bolle, og vend inn halvparten av dressingen fra punkt 2.  
  4. Sprøstekt laksefilet: Del hvert fiskestykke i tre deler, og krydre med salt og pepper. Ha ½ dl hvetemel og paneringen i hver sin dype tallerken. Knekk 1 egg i en tredje dyp tallerken, og pisk det med en gaffel. Vend fiskebitene først i hvetemelet, så i egget, og til slutt i paneringen. 
  5. Sprøstekt laksefilet, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskestykkene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de er sprø utenpå og gjennomstekte inni.  
  6. Thailandsk myntesalat, fortsettelse: Skyll mynten, og plukk bladene fra stilkene. Vend myntebladene inn i salaten rett før servering. 
  7. Nyt måltidet!