Røkt svinekam med nykål og maiskrem

Røkt svinekam med nykål og maiskrem

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Melk
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Nykål
½ stk
Mynte
½ pakke
Smør
2-3 ss
Chiliflak
¼ pakke
Mais
1 pakke
Melk
½ dl
Salt
Røkt svinekam uten ben
350 g
Solsikke-/rapsolje
1-2 ss
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten kan fint tas med ut å grilles. Kutt kålen i strimler, pakk den i folie med litt vann og smør. Grill kjøttet 3-4 minutter på hver side, til det er gjennomstekt.

Kok opp en kjele halvfull med lettsaltet vann. Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Del potetene i fire og ha potetene i en ildfast form, drypp over olje. Sett formen i ovnen og stek potetene i 20-25 minutter, til de er møre. Vend inn potetkrydder når potetene er ferdig stekt.
Kutt kålen i strimler, plukk badene av mynt stilken og hakk dem lett.
Varm opp en stekepanne med olje og stek røkt svinekam 2-3 minutter på hver side.
Hell vannet av maisen, ha mais og melk i en kjele. La det koke i 2-3 minutter. Kjør maisen med en stavmikser til du har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Kok kålen i 2-3 minutter. Hell av vannet og ha kålen tilbake i kjelen. tilsett smør, mynte og chiliflakes. OBS, chilien er sterk, så ta heller litt for lite enn litt for mye. Smak til med salt og pepper.
Server røkt svinekam toppet med kryddersmør, dampet nykål, maiskrem og ovnsstekte poteter.
God middag!