30-45
Vegetar
Søtpotet- og fikenpai med frisk råkostsalat
En sprø paibunn fylt med sotpotet, fiken og feta er en perfekt kombinasjon av smaker. Den friske råkostsalaten med eple er prikken over i-en.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- melk
- olje
- salt
- pepper
Pai
Paideig (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Egg (Egg)
4 stk
Søtpotet
1 stk
Gul løk
½ stk
Fiken
1 stk
Urtemiks
1 pakke
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Melk (Melk)
2 dl
Råkostsalat
Rødbete
1 stk
Grønt eple
1 stk
Mynte
1 bunt
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1154 kcal
- Fett 37 g
- Karbohydrater 160 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Paibunn: Kjevle ut paideigen til den er omtrent ½ cm tykk. Legg paideigen i en smurt paiform på 24–30 cm i diameter. Bruk hendene og trykk deigen utover og opp langs kantene, slik at deigen henger litt over kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek paiformen nederst i stekeovnen i omtrent 10 minutter. Skru stekeovnen ned til 200 grader etter at paibunnen er tatt ut.
- Paifyll: Visp sammen eggene og 2 dl melk i en skål. Krydre med litt salt og pepper. Skrell søtpoteten og løken. Kutt søtpoteten, løken og fikenen i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek søtpotetskivene i omtrent 3 minutter på hver side, og krydre dem med litt salt og pepper. Tilsett litt mer olje i stekepannen, og ha i løken. Stek det hele i 2–3 minutter, eller til løken blir blank. Fordel søtpotetblandingen lagvis utover paibunnen. Hell over eggeblandingen. Topp paien med urtemiksen og fikenen, og smuldre fetaosten over. Krydre med salt og pepper.
- Stek paien i stekeovnen i 15–20 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet.
- Råkostsalat: Skrell rødbeten. Grovriv rødbeten og eplet på et rivjern. Ha råkosten over i en skål. Finhakk mynten. Del sitronen i båter, og press over saften fra sitronen. Vend mynten inn i råkostsalaten.
- God middag!
- Restetips: Pai holder seg godt i kjøleskapet og smaker like godt dagen etter til lunsj eller kvelds.