Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
Spagetti
250 g
Extra virgin olivenolje
1 ss
Bolognesesaus
1 pakke
Salt
Kruspersille
½ pakke
Parmesan
1 pakke
Cherrytomater
1 pakke
Sukkererter
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
MINI-KOKKEN: Vask hendene før du starter. Finn frem et rivjern og en bolle. Ta parmesanen ut av plasten og riv den på rivjernet. Når du nærmer deg slutten av osten kan du få litt hjelp av en voksen, så du ikke skraper fingrene dine.
Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Pastaen skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–10 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje.
Ha litt vann i bunnen av en vid kjele. Klipp opp posen med bolognesesaus og hell sausen i kjelen. Varm sausen forsiktig opp og la det koke i 5 minutter samtidig som du rører. Smak til med salt, pepper og hakket persille.
Riv parmesan og sett den på bordet slik at alle kan ta på etter ønske. Bruk eventuelt også litt gulost om du har det.
Skyll cherrytomater og sukkererter. Sett grønnsakene i skåler på bordet.
«PARMESAN»: Parmesan er en italiensk ost som er laget i over 700 år. Osten er laget av kumelk og er ganske salt. Kan du smake at den smaker salt? Osten inneholder kalsium, og kalsium må kroppen ha for å få et sterkt skjelett og sterke tenner.
God middag!