Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Banansjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Byggkorn
1 pakke
Kantareller
100 g
Smør
2 ss
Vann
5 dl
Hønsebuljong
½–1 pakke
Kvaster rosmarin
1/3 stk
Erter
125 g
Grana Padano
1 stk
Salt
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
. ½ ss
Laksefilet
325 g
Kvaster rosmarin
1/3 stk
Salt
Solsikke-/rapsolje
4 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Byggotto er en super rett å lage om du vil å bruke opp små rester av kjøtt og grønnsaker. Kutt alt i mindre biter, og fres det litt i stekepannen før du vender det inn i den ferdige byggottoen. Du kan tilsett litt eplecidereddik, sitronsaft eller et syrlig eple om du ønsker litt syrligere smak i byggottoen.
Sett ovnen på 180 grader varmluft.
Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Del kantareller i mindre biter. Smelt smør i en kjele og stek løk, hvitløk og kantareller blankt og gyllent. Tilsett byggryn og la det surre med ca. 2 minutter. Bland sammen buljong og vann. Tilsett buljongen i kjelen og la det småkoke til det har blitt en tykk grøt, 15–18 minutter. Rør innimellom slik at det ikke svir seg i bunnen. Vend inn finhakket rosmarin og erter. La det hele bli varmt.
Riv osten fint på et rivjern og vend det inn i byggottoen. Smak til med salt og pepper og evt. mer rosmarin.
Tørk av laksen med et tørkepapir og krydre med litt salt og pepper. Finhakk rosmarin og dryss det over fisken. Legg fiskestykkene i en ildfast form og bak den i ovnen på midterste rille i omtrent 12 minutter. Ta formen ut av ovnen og la fisken hvile i omtrent 2 minutter.
Server rosmarinstekt laks med byggotto. Pynt gjerne med litt rosmarin på toppen.
God middag!