Roede
Vegetar
Fetabakt blomkål
med hasselnøtter, bulgur og kikerter i tomatsausNy oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser
Du får ovnsbakt, søt blomkål, salt fetaost og hasselnøtter med krønsj i denne inspirerende vegetarretten – en nydelig og utradisjonell kombinasjon.
Du får ovnsbakt, søt blomkål, salt fetaost og hasselnøtter med krønsj i denne inspirerende vegetarretten – en nydelig og utradisjonell kombinasjon.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Hasselnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Blomkål
½–1 stk
Hasselnøtter
40 g
Fetaost
50 g
Paprikakrydder
⅓ pakke
Bulgur
125 g
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Gul paprika
1 stk
Spinat
100 g
Kikerter
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Olje
1 ss
Vann
2 dl
Sukker
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 709 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 79 g
- Protein:
- 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland blomkålen inn i tomatsausen i stedet for å ovnsbake den, og topp gryten med fetaosten og hasselnøttene. Smak til sausen med litt paprikakrydder for mer smak.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kutt blomkålen i omtrent 2 cm tykke skiver. Legg blomkålen på et stekebrett med bakepapir, og krydre med litt salt. Grovhakk hasselnøttene. Bland sammen hasselnøttene og fetaosten i en skål, og fordel blandingen over blomkålen. Topp med paprikakrydderet. Stek blomkålen i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er gyllen og mør.
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Skrell og finhakk hvitløken og løken. Rens og kutt paprikaen i terninger. Skyll og tørk spinaten. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken, løken, paprikaen og kikertene i 3–4 minutter, til de er blanke. Ha i tomatpuréen, og stek videre i 1–2 minutter. Tilsett de hakkede tomatene og grønnsaksbuljongen. Skyll ut tomatboksen med 2 dl vann, og ha innholdet i gryten. Kok opp, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter. Vend inn spinaten mot slutten av koketiden. Smak til med 1 ts sukker, litt salt og pepper.
Denne retten smaker kjempegodt dagen etter, da har smakene fått god tid til å sette seg. Nyt restene til lunsj!
¼ stk Bulgur: 100 g Saus m/ kikerter: 200 g Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!