Fetabakt blomkål med hasselnøtter, bulgur og kikerter i tomatsaus
Roede
Vegetar

Fetabakt blomkål

med hasselnøtter, bulgur og kikerter i tomatsaus
Ny oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser
Du får ovnsbakt, søt blomkål, salt fetaost og hasselnøtter med krønsj i denne inspirerende vegetarretten – en nydelig og utradisjonell kombinasjon.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Hasselnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Blomkål
½–1 stk
Hasselnøtter
40 g
(Hasselnøtter)
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Paprikakrydder
⅓ pakke
Bulgur
125 g
(Hvete)
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Gul paprika
1 stk
Spinat
100 g
Kikerter
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Olje
1 ss
Vann
2 dl
Sukker
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
709 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
79 g
Protein:
33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland blomkålen inn i tomatsausen i stedet for å ovnsbake den, og topp gryten med fetaosten og hasselnøttene. Smak til sausen med litt paprikakrydder for mer smak.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Kutt blomkålen i omtrent 2 cm tykke skiver. Legg blomkålen på et stekebrett med bakepapir, og krydre med litt salt. Grovhakk hasselnøttene. Bland sammen hasselnøttene og fetaosten i en skål, og fordel blandingen over blomkålen. Topp med paprikakrydderet. Stek blomkålen i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er gyllen og mør.
 Tilbered bulguren som anvist på pakken.
 Skrell og finhakk hvitløken og løken. Rens og kutt paprikaen i terninger. Skyll og tørk spinaten. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.
 Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken, løken, paprikaen og kikertene i 3–4 minutter, til de er blanke. Ha i tomatpuréen, og stek videre i 1–2 minutter. Tilsett de hakkede tomatene og grønnsaksbuljongen. Skyll ut tomatboksen med 2 dl vann, og ha innholdet i gryten. Kok opp, og la det hele småkoke i omtrent 10 minutter. Vend inn spinaten mot slutten av koketiden. Smak til med 1 ts sukker, litt salt og pepper.
Denne retten smaker kjempegodt dagen etter, da har smakene fått god tid til å sette seg. Nyt restene til lunsj! 
¼ stk Bulgur: 100 g Saus m/ kikerter: 200 g Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!