Steinovnsbakt pizza med ovnsbakt søtpotet, bacon og Grana Padano

Steinovnsbakt pizza

med ovnsbakt søtpotet, bacon og Grana Padano
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
En inspirerende pizza full av smak! Sødmen i søtpoteten passer helt perfekt sammen med det salte baconet.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Søtpotet
1 stk
Rødløk
1 stk
Pizzabunner
1–2 stk
(Hvete, Rug)
Hvitløksdressing
½–1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Baconterninger
150 g
Ruccola
60 g
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
1043 kcal
Fett:
33 g
Karbohydrater:
140 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt gjerne søtpoteten i små terninger om du vil. Det er også godt med pinjekjerner på pizzaen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll søtpoteten godt. Bruk en mandolin eller ostehøvel, og kutt søtpoteten i tynne skiver. Ha skivene utover stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek søtpotetskivene i ovnen i 8–10 minutter. 
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir. Smør hvitløksdressingen på pizzabunnene. Bruk en stekespade, og fordel søtpotetskivene utover pizzaene. Fordel rødløken og baconterningene utover. Stek pizzaene i 8–10 minutter. 
Skyll og tørk ruccolaen. Fordel ruccoalen utover pizzaene, og finriv Grana Padano-osten over. Drypp over litt olivenolje, og krydre med flaksalt og grovkvernet pepper. 
Her blir det rester, og pizzarester smaker så godt til lunsj dagen etter! 
God middag!