20-30
Laktosefri
Hoisinkylling i steamed buns med kål-, reddik- og appelsinsalat
Steamed buns er dampede hvetebrød, og det er lite som slår den populære asiatiske street-fooden når den fylles med saftig kylling, hoisin og sprø grønnsaker.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Hoisinglasert kyllingbryst
Kyllingbryst med skinn
300 g
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½ pakke
Lime
½ stk
Soyasaus (Soya)
2 ss
Kål-, reddik- og appelsinsalat
Delt kinakål
200 g
Rødløk
½ stk
Reddiker
1 bunt
Appelsin
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Steamed buns
Steamed buns (Soya, Hvete)
1 pakke
Tilbehør
Agurk
1 stk
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 642 kcal
- Fett 11 g
- Karbohydrater 94 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen i ovnen til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter før du skjærer den i fine skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Hoisinglasert kyllingbryst: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Tilsett halve pakken med hoisinsausen, saften fra halve limen og 2 ss soyasaus i stekepannen mot slutten av steketiden. Legg kyllingen over i en smurt ildfast form, og øs hoisinsausen over kyllingen. Stek kjøttet i ovnen i 10–15 minutter, til det er gjennomstekt. Skjær kyllingen i skiver ved servering, og vend kyllingskivene i stekesjyen.
- Kål-, reddik- og appelsinsalat: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og kutt kålen og reddikene i tynne skiver. Skrell appelsinen, og kutt den i fileter. Ta vare på saften fra appelsinen. Skyll og finhakk korianderen. Bland kålen, rødløken, reddikene og appelsinen med korianderen i en salatbolle, og vend litt av saften fra appelsinen og saften fra halve limen inn i salaten.
- Steamed buns: Tilbered bunsene som anvist på pakken.
- Kutt agurken i tynne skiver. Fyll bunsene med kyllingen og agurken, og server salaten og resten av hoisinsausen til retten.