Adams saftige kjøttpai med frisk salat
Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Hvetemel
- melk
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Paideig
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Kjøttdeig
350 g
Tomatpuré
1 boks
Oregano
1 pakke
Egg
2 stk
Tomater
2 stk
Hjertesalat
1 pakke
Hvetemel
Melk
Olje
Salt
Pepper
Olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne paien er minst like god dagen etter den er laget. Spis den til lunsj eller som restemiddag!
Sett stekeovnen på 200 grader.
Ha litt hvetemel på kjøkkenbenken, og kjevle ut paideigen til den er ca. 1/2 cm tykk. Legg paideigen i en smurt paiform, og trykk til langs kantene, slik at paien får sin karakteristiske form. Stikk små hull i deigen med en gaffel, og forstek paideigen midt i ovnen i 5-6 minutter.
Skrell gulrøttene, og riv dem på et rivjern. Finhakk løken, og skrell og press hvitløken.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttdeigen til den har fått litt farge. Tilsett løken, hvitløken og gulrøttene og stek videre i ca. 3 minutter, til løken er blank. Tilsett tomatpuréen og basilikum- og oreganokrydderet, og stek i ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
Visp eggene sammen med 1 dl melk i en bolle. Kutt tomatene i skiver.
Fordel kjøttfyllet i paiformen, hell over egge- og melkeblandingen, og topp med tomatskivene. Stek paien i ovnen i ca. 25 minutter, eller til paifyllet har stivnet.
Skyll salatbladene i kaldt vann og kutt dem i grove biter. Ha salaten i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
God middag!