Adams saftige kjøttpai med frisk salat

Adams saftige kjøttpai med frisk salat

Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • melk
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Paideig
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Kjøttdeig
350 g
Tomatpuré
1 boks
Oregano
1 pakke
Egg
2 stk
(Egg)
Tomater
2 stk
Hjertesalat
1 pakke
Hvetemel
Melk
Olje
Salt
Pepper
Olivenolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne paien er minst like god dagen etter den er laget. Spis den til lunsj eller som restemiddag!

Sett stekeovnen på 200 grader.
Ha litt hvetemel på kjøkkenbenken, og kjevle ut paideigen til den er ca. 1/2 cm tykk. Legg paideigen i en smurt paiform, og trykk til langs kantene, slik at paien får sin karakteristiske form. Stikk små hull i deigen med en gaffel, og forstek paideigen midt i ovnen i 5-6 minutter.
Skrell gulrøttene, og riv dem på et rivjern. Finhakk løken, og skrell og press hvitløken.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttdeigen til den har fått litt farge. Tilsett løken, hvitløken og gulrøttene og stek videre i ca. 3 minutter, til løken er blank. Tilsett tomatpuréen og basilikum- og oreganokrydderet, og stek i ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
Visp eggene sammen med 1 dl melk i en bolle. Kutt tomatene i skiver.
Fordel kjøttfyllet i paiformen, hell over egge- og melkeblandingen, og topp med tomatskivene. Stek paien i ovnen i ca. 25 minutter, eller til paifyllet har stivnet.
Skyll salatbladene i kaldt vann og kutt dem i grove biter. Ha salaten i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
God middag!