Krydret svinekam med soppsaus, ovnsbakte grønnsaker og rørte tyttebær

Krydret svinekam med soppsaus, ovnsbakte grønnsaker og rørte tyttebær

4.43 (105)
Under 35 min
8 Ingredienser
Svinekam er aldri feil, spesielt ikke når den serveres med en fyldig soppsaus. Kos deg litt ekstra med denne deilige retten.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Rødløk
1 stk
Bakepotet
1 stk
Gulrot
1 stk
Mager svinekam i skiver
150 g
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Sjampinjong
100 g
Soppsaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Smør
½ ss
(Melk)
Rørte tyttebær
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 836 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 92 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek kjøttet og soppen i den samme stekepannen. Tilsett soppsausen og la det koke sammen i 4 minutter før servering.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.    
 Skrell rødløken og skyll poteten, og kutt dem i båter. Skrell og kutt gulroten i skiver. Fordel poteten, gulroten og rødløken i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.     
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett ½ ss smør, og stek videre i 3–4 minutter, til soppen er gyllen. Skru ned til middels varme, ha i soppsausen, og kok opp under omrøring. Smak til med salt og pepper.   
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Krydre med litt salt, pepper og persilladen. La det hvile i 2–3 minutter før servering.  
Server de rørte tyttebærene til retten.
Får du rester etter middagen er det like godt dagen etter.  
God middag!