Soya- og ingefærglasert kyllinglår med ananassalat og bulgur
20-30
Laktosefri

Soya- og ingefærglasert kyllinglår med ananassalat og bulgur

Denne ananassalaten har alt. Sprø salat, søt ananas, syrlig lime og sting fra chilien. Et fargerikt tilbehør til den glaserte kyllingen.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Soya- og ingefærglasert kyllinglår

kyllinglår
Kyllinglår
520 g
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke

Bulgur

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke

Ananassalat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
ananas
Ananas
½ stk
lime
Lime
1 stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 778 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 60 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Del kyllingen i leddet for å kutte ned steketiden. La gjerne kyllingen ligge i sausen natten over, før du steker den.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Soya- og ingefærglasert kyllinglår: Legg kyllingen i en ildfast form (se tips), og vend inn soya- og ingefærsausen, salt og pepper. Stek kyllingen i ovnen i 25–30 minutter, til den er gjennomstekt.
  3. Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet.
  4. Ananassalat: Skyll, tørk og kutt hjertesalaten i strimler. Skrell og kutt ananasen i terninger. Ha salaten og ananasen i en bolle, klem over saften fra limen, og bland inn sesamfrøene, ønsket mengde av chiliflakene og 1 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper. 
  5. Restetips: Kutt resten av ananasen i terninger, ha den i en pose, og legg den i fryseren. Deilig å bruke til smoothie.