Kremet pasta med strimlet svin og stekte grønnsaker

Kremet pasta med strimlet svin og stekte grønnsaker

Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Pasta fusilli
200 g
(Gluten, Selleri)
Svinestrimler
350 g
Gul løk
½ stk
Gul paprika
1 stk
Squash
1 stk
Vann
½ dl
Crème fraîche
3 dl
(Melk, Laktose)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Fiskekrydder
1 pakke
(Sennep)
Ruccola
50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å fremheve smaken i grønnsakene, kutt dem i grove terninger og ha dem i en ildfast form. Ha på olje, salt og pepper og bak grønnsakene i ovnen ved 220 grader i 10 minutter. Vend grønnsakene inn i pastaen. Skulle du ha en bit blåmuggost liggende i kjøleskapet, passer den perfekt inn her.

Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta. Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne, i omtrent 10–12 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Kutt løk, paprika og squash i terninger (se tips).
Varm opp olje i en stor stekepanne. Stek svinestrimlene i 2–3 minutter, til de er gylne. Ta kjøttet ut av stekepannen. 
Tilsett litt mer olje til pannen om nødvendig og ha i løk, paprika og squash. Stek grønnsakene i 2–3 minutter. Tilsett crème fraîche, vann, grønnsaksbuljong og fiskekrydder og kok opp. Ha kjøttet tilbake i stekepannen og la det koke med i 3–4 minutter. Smak til med pepper (se tips).
Skyll ruccola og tørk den lett. Fordel ruccolaen på et stort fat, ha pastaen over og topp det hele med pastasaus med stekte grønnsaker og svinestrimler. God middag!
God middag!