Svinekam med hjemmelaget potetmos, honningglaserte rotgrønnsaker og sjysaus
Laktosefri
Glutenfri

Svinekam med hjemmelaget potetmos, honningglaserte rotgrønnsaker og sjysaus

4.22 (218)
Under 30 min
6 Ingredienser
Saftig svinekjøtt, søte rotgrønnsaker og en kremet potetmos, kombinert med en kraftig sjysaus. Skikkelig hverdagsluksus.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Bakepotet
1 stk
Melk
¼–½ dl
(Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Gulrot
1 stk
Pastinakk
1 stk
Honning
1 pakke
Smør
½ ss
(Melk)
Svinekam
150 g
Sjysaus
½ pakke
(Melk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
1050 kcal
Fett:
56 g
Karbohydrater:
93 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke grønnsakene i ovnen ved 220 grader i omtrent 20 minutter. Vend inn honningen helt mot slutten av steketiden, så den ikke svir seg.

Kok opp en kjele med vann. Skrell og kutt poteten i 8 biter. Kok poteten i 10–12 minutter. Hell vannet av de gjennomkokte potetbitene, tilsett 1 ss smør og ¼–½ dl melk. Mos poteten med en stapper eller visp. Smak til med salt og pepper.
Skrell og kutt gulroten og pastinakken i staver. Kok gulroten og pastinakken i lettsaltet vann i omtrent 5 minutter, til de nesten er møre. Sil av vannet, og ha stavene tilbake i kjelen sammen med 1 ss av honningen og ½ ss smør. Stek grønnsakene på middels varme i 2–3 minutter, til honningen sitter godt rundt grønnsakene. Smak til med grovkvernet pepper.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Legg kjøttet over på et serveringsfat. Hell sausen over i pannen, og kok opp. Ha sausen over i en serveringsskål. 
 Har du rester igjen etter middagen, passer de perfekt i en lapskaus.
God middag!