Svinekam med hjemmelaget potetmos, honningglaserte rotgrønnsaker og sjysaus
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Svinekam med hjemmelaget potetmos, honningglaserte rotgrønnsaker og sjysaus

Saftig svinekjøtt, søte rotgrønnsaker og en kremet potetmos, kombinert med en kraftig sjysaus. Skikkelig hverdagsluksus.

Ingredienser

Allergener
  • Melk

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Potetmos

bakepotet
Bakepotet
1 stk
Melk (Melk)
¼–½ dl
Smør (Melk)
1 ss

Honningglaserte rotgrønnsaker

gulrot
Gulrot
1 stk
pastinakk
Pastinakk
1 stk
honning
Honning
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss

Svinekam og sjysaus

svinekam
Svinekam
150 g
sjysaus
Sjysaus (Melk)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1050 kcal
  • Fett 56 g
  • Karbohydrater 93 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke grønnsakene i ovnen ved 220 grader i omtrent 20 minutter. Vend inn honningen helt mot slutten av steketiden, så den ikke svir seg.

  1. Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Skrell og kutt poteten i 8 biter. Kok poteten i 10–12 minutter. Hell vannet av de gjennomkokte potetbitene, tilsett 1 ss smør og ¼–½ dl melk. Mos poteten med en stapper eller visp. Smak til med salt og pepper.
  2. Honningglaserte rotgrønnsaker: Skrell og kutt gulroten og pastinakken i staver. Kok gulroten og pastinakken i lettsaltet vann i omtrent 5 minutter, til de nesten er møre. Sil av vannet, og ha stavene tilbake i kjelen sammen med 1 ss av honningen og ½ ss smør. Stek grønnsakene på middels varme i 2–3 minutter, til honningen sitter godt rundt grønnsakene. Smak til med grovkvernet pepper.
  3. Svinekam og sjysaus: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Legg kjøttet over på et serveringsfat. Hell sausen over i pannen, og kok opp. Ha sausen over i en serveringsskål. 
  4. Restetips: Har du rester igjen etter middagen, passer de perfekt i en lapskaus.