20-30
Laktosefri
Glutenfri
Svinekam med hjemmelaget potetmos, honningglaserte rotgrønnsaker og sjysaus
Saftig svinekjøtt, søte rotgrønnsaker og en kremet potetmos, kombinert med en kraftig sjysaus. Skikkelig hverdagsluksus.
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Melk
Basisvarer
- melk
- smør
- salt
- pepper
- olje
Potetmos
Bakepotet
1 stk
Melk (Melk)
¼–½ dl
Smør (Melk)
1 ss
Honningglaserte rotgrønnsaker
Gulrot
1 stk
Pastinakk
1 stk
Honning
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss
Svinekam og sjysaus
Svinekam
150 g
Sjysaus (Melk)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1050 kcal
- Fett 56 g
- Karbohydrater 93 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke grønnsakene i ovnen ved 220 grader i omtrent 20 minutter. Vend inn honningen helt mot slutten av steketiden, så den ikke svir seg.
- Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Skrell og kutt poteten i 8 biter. Kok poteten i 10–12 minutter. Hell vannet av de gjennomkokte potetbitene, tilsett 1 ss smør og ¼–½ dl melk. Mos poteten med en stapper eller visp. Smak til med salt og pepper.
- Honningglaserte rotgrønnsaker: Skrell og kutt gulroten og pastinakken i staver. Kok gulroten og pastinakken i lettsaltet vann i omtrent 5 minutter, til de nesten er møre. Sil av vannet, og ha stavene tilbake i kjelen sammen med 1 ss av honningen og ½ ss smør. Stek grønnsakene på middels varme i 2–3 minutter, til honningen sitter godt rundt grønnsakene. Smak til med grovkvernet pepper.
- Svinekam og sjysaus: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side. Legg kjøttet over på et serveringsfat. Hell sausen over i pannen, og kok opp. Ha sausen over i en serveringsskål.
- Restetips: Har du rester igjen etter middagen, passer de perfekt i en lapskaus.