Fem lekre juleretter på menyen

Jul på menyen

Alt går i ett. Julebord og julegaver, gavekalendere og syv sorter - og så er det jo barnas skoleavslutninger. Førjulstidens magi til tross, julestria kan ta på. Derfor er det viktig å stoppe opp og nyte de små øyeblikkene også. Roen som senker seg når alle sitter rundt bordet. La oss hjelpe deg med det! Vårt kokketeam har satt sammen middager som både lukter og smaker jul, som du kan kose deg med i hele desember. Les videre for en nærmere presentasjon av alle rettene.

Sennepsbakt laks med rødbeter, grønnkål og kremet appelsinsaus

Saftig, flakende laks er alltid godt, og i denne retten skal laksen smøres inn med sennep før den bakes i ovnen. Resultatet er glinsende, nydelig fisk med masse smak. Og ikke glem tilbehøret!

Rødbetenes naturlige sødme kommer tydelig frem etter varmebehandling, og de smaker veldig godt i kontrast til sprø grønnkål. Prikken over I'en er den kremede appelsinsausen, og selvfølgelig nykokte poteter.

Stekt vossakorv med epler, kål, tyttebærsjy og sennepsmarinerte poteter

Dette er en tallerken full av norsk tradisjon! Som en hyllest til det klassiske norske kjøkken får vossakorven virkelig skinne her. Den salte pølsa får smakfullt følge av sødmefulle epler og kål, i perfekt kombinasjon. De sennepsmarinerte potetene er både friske og nydelig mettende, og sjysausen får et surt, søtt og veldig godt preg med tilskudd av tyttebær. Dette er god førjulsmat!

Jul på menyen

Svineknoke med rotmos, ovnsbakt rosenkål, fløtesaus og tyttebær

Svineknoke er en fantastisk stykningsdel som trenger lang tid på lav varme, da blir den både mør og saftig. Vi har varmebehandlet den for deg, så det eneste du skal gjøre er å varme den opp. Det salte kjøttet smaker nydelig til fløyelsmyk, sødmefylltrotmos og poteter, og med fløtesaus, tyttebær og ovnsbakt rosenkål er dette en rett som vekker gamle minner – og kanskje kan den skape nye. God middag!

Stekt juletorsk med mandelpoteter, gulrøtter og rømmesmørsaus

Denne retten er en hyllest til sør- og nord-norske juletradisjoner, med torsk i hovedrollen. Torsk har en mild og delikat smak, og her skal den stekes til den så vidt faller fra hverandre. Mandelpoteter er kjent for sin nydelige tekstur, og passer perfekt til den sarte fisken. Gulrøtter er sødmefullt følge, og en saus av rømme og smør binder det hele sammen. Samle familien rundt middagsbordet, og nyt et møte mellom tradisjon og gode ingredienser.

Medisterkaker med ovnsbakte rotgrønnsaker, potetmos med timian og sennepssjy

Vi er mange som ikke synes det blir ordentlig jul uten medisterkaker! De salte medisterkakene smaker nydelig til sødmefylte rotgrønnsaker, som virkelig får skinne etter å ha blitt bakt i ovnen. Potetmosen er smaksatt med timian, en urt som harmonerer godt med svinekjøttet i medisterkakene. Varm sennepssjy er prikken over I'en – denne varmende retten er virkelig selve smaken av jul.

Se ukens meny