Bærekraft hos Godtlevert

Det er ingen hemmelighet at vi i Godtlevert er lidenskapelig opptatt av miljøet. Hver eneste dag jobber vi målrettet med å gjøre matkassene så bærekraftige som mulig. 

Godtlevert bilde

Bærekraft hos Godtlevert

Det er ingen hemmelighet at vi i Godtlevert er lidenskapelig opptatt av miljøet. Hver eneste dag jobber vi målrettet med å gjøre matkassene så bærekraftige som mulig. 

Godtlevert bilde

Matsvinn

Ifølge Miljødirektoratet og rapporten Klimakur 2030 vil mindre matsvinn redusere potensielle utslipp med omtrent 1,5 millioner tonn innen 2030.

Vi i Godtlevert tester alle rettene våre for å kunne sende deg riktig porsjonsmengder, sånn at du slipper å kaste mat. Vi bestiller heller ikke mer enn vi trenger fra leverandør. Matsvinnet fra produksjonen vår utgjør i dag kun 1,74 gram per levert porsjon. 

Måltidsplanlegging

Vi jobber for å være en bærekraftig bedrift, og vårt mål er å bruke så mye norske og kortreiste råvarer som mulig. Vi planlegger derfor menyene våre etter sesong. Det betyr mindre behov for energikrevende dyrking i drivhus, nedkjøling og transport av ferskvarer.

For å ha et bærekraftig kosthold må vi spise mer fisk og plantebasert mat, og mindre rødt kjøtt. Ved å endre kostholdet kan vi redusere utslipp med nærmere 3 millioner tonn CO2 innen 2030, ifølge Miljødirektoratet (og rapporten Klimakur 2030).

Våre kokker er glade for å kunne sette sammen smakfulle fiske- og vegetarretter, sånn at det blir både enkelt og fristende for deg å velge bærekraftig mat. I tillegg deltar vi i prosjektet «Norsk vegetar for fremtiden», der formålet er å lage flere velsmakende, norskproduserte vegetarprodukter.

Emballasje

Emballasjen gjør at matvarene holder lenger, og dermed kaster vi mindre mat. Vi sørger for at emballasjen inneholder minst mulig plast, sånn at den er mest mulig bærekraftig. Dette har ført til en reduksjon på over 30 tonn plast de siste to årene. Vi fortsetter å redusere mengden plast og jobber med å bruke mer resirkulert plast.

Ressursbruk

Vi tenker helhetlig rundt bærekraft, og samarbeider tett med leverandørene for å utnytte mest mulig av råvarene vi sender ut til deg. For eksempel sendes kålroten med best kvalitet som hele eller halve biter i matkassene, mens kålroten med små skader brukes til å lage staver, terninger, puréer og liknende. Det som kuttes vekk brukes som dyrefôr. Når det gjelder kjøtt, bruker vi ofte stykningsdeler som er mindre vanlige i butikk for å utnytte hele dyret. Vi er opptatte av at matvarene skal ha kortest mulig reise fra de blir innhøstet til du har dem i hendene. På den måten reduserer vi kjøring og utslipp.