Hva er en fleksitarianer?

Hvis du er ukjent med begrepet fleksitarianer, er du ikke alene. En fleksitarianer har et mer plantebasert kosthold, men velger likevel å inkludere noe kjøtt, fisk, egg og meieriprodukter.

Kjøttfrie dager

Mange ser fordelene med et vegetarisk kosthold, men synes det er vanskelig å gi helt slipp på kjøtt, fisk, egg og melk. Løsningen blir «kjøttfrie» faste dager, som for eksempel onsdager og torsdager. Det er lett å huske faste kjøttfrie dager, og enda mer å glede seg til når man får lyst på kjøtt og fisk.

– Godtlevert har en egen kategori som heter Fleksitarianer. Vi ser økt etterspørsel etter vegetarkostens fordeler, samtidig som man kan kose seg med melkeprodukter, kjøtt og fisk, sier Frank Holm, en av kokkene i Godtlevert.

Mindre kjøtt

Det viktigste for en fleksitarianer er å spise mindre kjøtt. Godtlevert har hatt Fleksitarianer som kategori i tre år, men det er først nå folk har blitt bevisst på kategorien.

– Fleksitarianer-kassen vår er en slags hybridkasse med et mer plantebasert kosthold, men som også inkluderer kylling og fisk, forklarer Holm.
Se Fleksitarianermatkassen her

Middagsfavoritter

For mange oppleves kategorien Fleksitarianer som et «kinderegg», med Godtleverts aller beste favorittretter. Krydderstekt torsk med sprøstekte kikerter, fetaost, ovnsbakt søtpotet og spicy urtedressing er eksempler for fiskerettene i kategorien Fleksitarianer. Det samme er bakt gulrot- og borlotti bønnesalat med rødbetfalafel og mynteyoghurt.

– Enkelt forklart kan en ukesmeny se slik ut; fisk på mandag, vegetar på tirsdag, kylling på onsdag, vegetar på torsdag og kylling på fredag, forteller Holm.

Gode kyllingretter

Fleksitarianere er glade i kylling, og bestiller ofte de samme kyllingrettene fra Godtlevert. Det går i ovnsbakt kyllingbryst med pestostekte grønnsaker og linguini. Det samme gjelder maispanert kylling med frisk coleslaw, chippotters og barbequesaus.

– Når det er tid for vegetar igjen, er tortilla med sprøstekte kikerter, og ovnsbakte søtpotet med spicy urtedressing en slager, avslutter Godtlevert-kokken Frank Holm.

Når du bestiller Fleksitarianer-kassen fra Godtlevert får du alltid én fiskemiddage, én kyllingmiddag og én vegtarmiddag. Du får altså mer grønt og mindre kjøtt - og alltid inspirerende og sunne oppskrifter.

Godtlevert har en egen kategori som heter Fleksitarianer.

Bestill matkassen Fleksitarianer