Fem varmende retter fra Thailand på menyen

Fem favoritter fra Thailand

Kilometerlange sandstrender. Safirfarget hav. Et øyparadis, og overalt møter du smilende ansikter. Og så er det maten. Thailands matkultur er en feiring av smaker, aromaer og teksturer. I thailandske retter er balanse nøkkelen – friskt og sterkt, søtt og surt, salt, bittert og umami, thailandsk mat har en perfekt blanding av disse. Pad thai og tom kha gai har du kanskje hørt om før, men det thailandske kjøkkeninneholder så mye mer! Derfor har vi satt fem retter inspirert av den rike matkulturen på menyen, så du også kan bli med på en smakfull reise til smilets land.

En varmende massaman-curry smaker nydelig i vinterkulda

Thailandsk massaman-curry med kyllinglår, poteter og ris

Har du prøvd massaman-curry før? En klassisk thailandsk favoritt. Hemmeligheten ligger i krydderblandingen, den gir en varm og rik smak som smaker ekstra godt en kald vinterdag. Her får du kyllinglår, poteter, bønner og løk i en smakfull currysaus – denne retten er et premieeksempel på hvordan thaiene får kryddere og råvarer til å spille sammen, sånn at hver munnfull smaker fantastisk.

Tom yum er en thailandsk klassiker, full av grønnsaker, reker, og selvfølgelig et smilende egg.

Tom Yum suppe med marinerte reker, sopp, smilende egg og nudler

Tom Yum er en thailandsk klassiker vi ikke kommer utenom. En varmende og syrlig nudelsuppe med base av fiskekraft og tomatpuré, med marinerte reker, friske grønnsaker, et smilende egg – og prikken over i'en: masse frisk koriander. Med andre ord, dette er en smaksbombe du ikke blir lei av! Hvis du ikke er så glad i sterk mat, kan du selvfølgelig lage den litt mildere. Det er det fine med thailandsk mat, den kan tilpasses akkurat slik du liker det best. 

Prøv denne friske thaisalaten inspirert av larb moo - du kommer ikke til å angre!

Frisk thaisalat med ris, storfe, ferske urter og peanøtter

Denne supergode middagssalaten er inspirert av larb moo, en gjenganger på thailandske middagsbord. Den har alt det beste fra det thailandske kjøkken: friske urter, ris, kjøttdeig av storfe og krønsjy peanøtter. Smakene er en perfekt miks av syrlig og søtt, akkurat som thailenderne liker det. Ikke nok med det – du smeller den sammen på null tid, så her er det bare å glede seg!

Denne stir fryen er inspirert av pad thai, og toppes med et chilistekt egg som gir et nydelig sting til retten.

Thailandsk stirfry med chilistekte egg, pakchoy, nudler og bønnespirer

Har du lyst på en ny twist på pad thai? Da burde du prøve denne stirfryen! Her har vi latt oss inspirere av thailendernes kreativitet, og laget vår egen variant. Knasende bønnespirer, spretten pak choy – og viktigst av alt, et egg stekt med chili, ingefær og hvitløk. Når den rennende eggeplommen blander seg med de perfekt kokte nudlene blir dette skikkelig kosemat, en smakfull og fargerik tallerken.

Tom kha gai er som en klem i suppeform! En rett som varmer når gradene kryper nedover.

Tom kha gai- kremet kokossuppe med kylling

Kjenner du at vinterkulda biter? Da foreslår vi tom kha gai til middag. Denne suppen er full av smaker, og kombinerer saftig kylling, rik og kremet kokosmelk, sitrongress, koriander og et hint av ingefær. Perfekt balansert mellom søtt, syrlig og krydreter dette perfekt mat når både kropp og sjel trenger litt oppvarming. Topp den med frisk koriander for den autentiske følelsen!

Ble du sulten nå? Kos deg med å lage thailandske retter fra Godtlevert, og ta en smaksreise fra kjøkkenbenken, rett til det yrende livet i Bangkoks gater. Her er det alltid noe nytt og spennende å oppdage, det er ikke rart at thaimat har blitt populært over hele verden. Be familien på en balansert smaksfest med Godtleverts thailandske retter! Skulle noe annet friste, kan du alltid velge mellom 80 forskjellige middager, hver uke, der du velger retter selv.

Se ukens meny