Hvordan oppbevare epler

Hvordan oppbevare epler

Har du et epletre i hagen og lurer på hvordan du best skal oppbevare alle de smakfulle høsteplene, eller er du bare nysgjerrig? Les våre tips for hvordan du best skal oppbevare epler!

Eplenes holdbarhet på kjøkkenbenken

Epler kan fint ligge fremme på kjøkkenbenken i et par dager. Husk bare at varmen får eplene til å modne raskere, så hvis du vil at de skal vare litt lenger er det lurt å legge dem et annet sted.

Oppbevaring av epler i kjøleskapet

For lengre oppbevaring er kjøleskapet din beste venn. I kjøleskapet kan eplene holde seg i flere uker! Pakk gjerne inn hvert enkelt eple i litt matpapir før du legger dem i grønnsaksskuffen. Dette hindrer fukt fra å komme til, så eplene holder seg sprø lengre.

Fjern dårlige epler

Hvis ett av dine eplene dine begynner å råtne, vil det frigjøre etylen som kan få de andre eplene til å modne raskere. Ta deg derfor tid til å sortere ut og fjerne eventuelle dårlige epler du har liggende.

Oppbevare epler over lengre tid

Hvis du har mange epler du vil at skal vare gjennom vinteren, er det beste alternativet å fryse dem ned. Skrell, kjerne ut og skjær eplene i biter før du legger dem i fryseren. På denne måten har du alltid friske eplebiter klare for bruk i matlaging eller baking!

Å oppbevare epler krever litt omtanke, men med disse tipsene håper vi at dine knasende favoritter holder seg lenger!

Se ukens meny