Oppbevare Løk

Hvordan Oppbevare Løk

Å vite hvordan man skal oppbevare løk på riktig måte er viktig for å få mest mulig ut av denne allsidige grønnsaken. Her våre oppbevaringstips!

Kjøp kvalitetsløk

Først, sørg for at du kjøper høy kvalitet når det gjelder løk. De bør være faste og tunge for størrelsen, uten mugg eller myke flekker. Hvis de har spirer, betyr det at de begynner å bli gamle.

Riktig lagring av løk

Oppbevaring av løk krever litt mer omtanke enn bare å legge dem i kjøleskapet. Faktisk kan kjøleskap faktisk forkorte levetiden til løken din!

  • Lagre hele løk på et tørt, mørkt sted med god ventilasjon - et mørkt skap, for eksempel. Temperaturen bør være mellom 10-15 grader Celsius, så løken bør ikke ligge i direkte sollys.
  • Ikke oppbevar løk sammen med poteter! Poteter slipper fra seg en gass som vil få løken til å modnes raskere.
  • Skal du lagre halve løk eller løk i skiver? Plasser restene i en lufttett beholder før du legger den i kjøleskapet. Dette vil bidra til å bevare løkens fuktighet og hindre at lukten sprer seg til andre matvarer.

Langtidsoppbevaring av løk

For langtidslagring, vurder å tørke eller fryse løken. Skrell og skjær løken i biter først. Deretter kan du enten spre bitene på et bakepapir og tørke dem i ovnen ved lav temperatur, eller fryse dem flatt på en tallerken før du overfører dem til en frysepose.

Se ukens meny