Hvordan oppbevare purre

Hvordan oppbevare purre

Lurer du på hvordan du best oppbevarer purre? Les våre tips

Valg av purre

Først og fremst er det viktig å velge riktig purre når du er i butikken. Se etter purre som har god spenst og en mørk grønn farge på toppen.

Oppbevaring av purre i kjøleskapet

Når du har fått tak i noen fine stykker purre, er det neste steget å sørge for at de holder seg friske så lenge som mulig. En effektiv måte å lagre dem på er i kjøleskapet. Pakk inn hele purren i plastfolie før du legger dem ned nederst på hyllen hvor temperaturen vanligvis er kaldere enn i resten av kjøleskapet.

Slik gjør du det:

  • Purren skal aldri skylles før den lagres. Fuktighet kan gjøre at grønnsakene råtner raskere.
  • Pakk hver stilk inn i plastfolie. Dette hjelper til med å holde purren fuktig og hindrer den i å absorbere lukt fra andre matvarer.
  • Legg purren på et kjølig, mørkt sted - den nederste hyllen i kjøleskapet egner seg perfekt.

Lagring av purre i fryseren

Hvis du ikke har tenkt å bruke purren umiddelbart, kan du vurdere å fryse den. Frysing bevarer næringsstoffene og gjør at de holder seg friske mye lengre enn ved lagring i kjøleskapet. Husk bare at frossen purre best egner seg til matretter der purrens tekstur ikke er avgjørende, som supper eller stuinger, da den vil ha endret konsistens etter å ha vært frosset

Slik gjør du det:

  • Vask og skrell stilken først. Klipp bort roten, og noen av de mest trevlete grønne bladene på toppen.
  • Kutt resten av stilken i skiver.
  • Blansjer bitene raskt, og legg dem over på et stekebrett med bakepapir slik at de tørker. Deretter har du bitene over i fryseposer før du putter dem i poser.

Riktig oppbevaring av purreløk sikrer at du alltid har friske ingredienser tilgjengelig for å lage velsmakende, sunne måltider.

Purre er en fantastisk ingrediens som fortjener sin plass i ethvert kjøkken, og enten purrener lagret ferskt eller frossen, sørger riktig håndtering og lagring for at du får mest mulig ut av hver stilk.

Se ukens meny