Hvordan oppbevare rabarbra

Hvordan oppbevare rabarbra

Hva sier vel sommer mer enn smaken av rabarbra? Den saftige stilken har en ganske kort sesong, men med riktig lagring kan du nyte smaken av rabarbra hele året rundt.

Oppbevaring av fersk rabarbra

Når du har plukket rabarbra bør den helst brukes umiddelbart for å få mest mulig ut av den unike smaken. Hvis du ikke har anledning til det, kan du lagre den for å bruke den ved en senere anledning. Rabarbrastilkene bør legges i en plastpose i kjøleskapet. Der vil de holde seg sprø og gode i opptil to uker.

Frysing av rabarbra

Frysing er en god metode for langtidslagring av rabarbra. Skjær stilken i mindre biter på ca 3 cm, og legg dem i fryseposer eller beholdere egnet for frysing.

Sylting og hermetisering

Hvorfor ikke lage rabarbrasyltetøy? Bruk gamle tradisjoner - sylting er et populært alternativ for å bevare rabarbra. Ved sylting blandes sukker og evt krydder sammen med rabarbraen og kokes opp. Deretter helles blandingen over i rene syltetøyglass som forsegles umiddelbart.

Rabarbra er en velsmakende grønnsak som fortjener å bli nytt hele året rundt. Ved å lære deg hvordan du best kan oppbevare rabarbra, vil du kunne ha glede av den friske smaken også utenfor sesongen.

Se ukens meny