Oppbevaring av tomater

Oppbevaring av tomater

Tomaten er en populær ingrediens på norske kjøkkenet, men hvordan skal de oppbevares for å holde seg ferske lengst mulig? Her er våre beste tips for hvordan du best oppbevarer tomatene dine.

Hvor skal man oppbevare tomatene?

Det er kanskje naturlig å tenke at tomatene bør oppbevares i kjøleskapet, men det er faktisk ikke det beste stedet for dem. Når tomater blir utsatt for lav temperatur, mister de sin naturlige sødme og tekstur. Derfor bør tomater faktisk oppbevares på kjøkkenbenken, skjermet fra direkte sollys, men i romtemperatur.

Hvordan skal man oppbevare tomatene?

Du vil kanskje ikke tro det, men hvilken vei du legger tomatene på benken vil faktisk gjøre en forskjell! For at tomatene skal beholde den gode smaken og fastheten lengst mulig, må stilken peke nedover. Da kommer det mindre luft til, og tomaten holder seg fersk lenger. Det virker kanskje selvsagt, men det var en nyhet for oss!

Lagring av modne tomater

Du kan la modne tomater ligge på kjøkkenbenken i flere dager - så lenge de ikke ligger for tett. Dette skaper nemlig fuktighet, og vil gjøre at tomatene mugner raskere.

Lagring av umodne tomater

Hvis du har kjøpt umodne tomater, kan du la dem modne på kjøkkenbenken. Hvis det tar for lang tid, kan du legge tomatene i en papirpose sammen med et eple eller banan. Det høres kanskje rart ut, men frukten avgir et naturlig plantehormon, som gjør at tomatene vil modne raskere.

Kan man fryse ned tomater?

Ja, absolutt! Hvis du har mange tomater du ikke får brukt opp, kan du faktisk fryse dem ned. Husk bare at teksturen vil endre seg litt, så de vil passe best til bruk i saus eller supper når de tines.Vi håper disse tipsene om oppbevaring av tomater kommer godt med neste gang du er i stuss om hvor tomatene best oppbevares.

Ved å ta vare på ingrediensene dine ordentlig bidrar du til bedre smak og mindre matsvinn – ganske GODT, spør du oss!

Og husk, hos Godtlevert kan du hver uke velge blant 80 forskjellige middager der du velger retter selv. God middag!

Se ukens meny